Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

9ο Δημοτικό σχολείο Πύργου: To “σχολείο – φάντασμα”

9ο Δημοτικό σχολείο Πύργου: To  “σχολείο...

Εχει μείνει στα χαρτιά

Στα χαρτιά έχει μείνει μέχρι σήμερα, η δημιουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «σχολείο φάντασμα» αφού, παρότι φαίνεται στα χαρτιά να υπάρχει από το έτος 2003, αυτό δεν φιλοξενείται σε κανέναν χώρο ή κτίριο του Πύργου, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει δασκάλους με οργανικές θέσεις που είναι αποσπασμένοι σε άλλα σχολεία του Πύργου.

Τον Μάρτιο του 2011 είχε αναγγελθεί η δημιουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου σε δημοτικό χώρο στην Αγία Βαρβάρα, κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

«Η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της πόλης του Πύργου οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα τρία μεγάλα σχολεία της περιοχής και να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού», αναφέρει σε άρθρο του ο πρ. γραμματέας και νυν μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσίμπελης, οι προσπάθειες των φορέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την κατασκευή κτιρίου για το σχολείο αυτό, έχουν καταλήξει εδώ και χρόνια στο κενό καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν λαμβάνει τις αποφάσεις που πρέπει. Απόδειξη του παραπάνω είναι πως στις 11 Σεπτεμβρίου του έτους 2007 εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας για τη μετατροπή του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου σε σχολική στέγη, ύστερα από συναπόφαση του δήμου Πύργου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (πρώην Νομαρχία), για τη στέγαση του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο παλιό νοσοκομείο της πόλης.

Πάντως μέχρι και σήμερα η τύχη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, παραμένει άγνωστη, καθώς κανένας φορέας δεν φαίνεται να έχει βρει την λύση που χρειάζεται για το πού θα στεγαστεί τελικά το σχολείο, που φαίνεται να υπάρχει αλλά ουσιαστικά δεν λειτουργεί πουθενά.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις