Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νετανιάχου: «Ανεύθυνη» η αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Γαλλία

Νετανιάχου: «Ανεύθυνη» η αναγνώριση της ...

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση που καλείται να λάβει η γαλλική Εθνοσυνέλευση γύρω από την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Λίγες ημέρες πριν την απόφαση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σχετικά με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την ανησυχία του για την 2α Δεκεμβρίου, όποτε και θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία.

Χαρακτήρισε, λοιπόν, στο δίκτυο i24news «ανεύθυνη» την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους επισημαίνοντας πως ανησυχεί για την ψηφοφορία στη γαλλική Βουλή.

Στο μεταξύ, η Σουηδία αναγνώρισε το Κράτος της Παλαιστίνης, ενώ τα κοινοβούλια σε Βρετανία και Ισπανία κάλεσαν τις κυβερνήσεις τους επίσης να το αναγνωρίσουν. Όλα αυτά, ενώ συνολικά 135 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς είχε δηλώσει πως «κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό Κράτος», προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι «το πότε και το πώς».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, με την αναγνώριση μπορεί να επιλυθεί η κρίση και θα τερματιστούν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις