Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Απόλλωνας: Η ιστορία του Μπράντον Πεν

Απόλλωνας: Η ιστορία του Μπράντον Πεν

Η Πάτρα αποτελεί το δικό του μονοπάτι στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει την Τακαμάτσου (Ιαπωνία) και την Μπάκεν (Δανία), δεν θα έλεγε κανείς πως ο Μπράντον Πεν αποτέλεσε ένα θελκτικό όνομα για τους φιλάθλους του Απόλλωνα Πατρών, όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι.

Εκ των πραγμάτων όμως, οι Πατρινοί διαπιστώνουν πως ο απόφοιτος του Rider είναι πολύ πιο... σημαντικός για την ομάδα τους απ ότι οι ίδιοι περίμεναν στις 24 Ιουλίου. Τότε που η διοίκηση των "μελανόλευκων" επισημοποίησε τη συμφωνία με τον 24χρονο παίκτη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1990, στη Φιλαδέλφεια. Η σχέση του με το μπάσκετ ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, δίχως όμως να κάνει γρήγορα το "μπαμ". Τουλάχιστον όχι μέχρι να φτάσει στο τρίτο έτος φοίτησής του στο Paul Robeson High School (σ.σ.: το High School που έχουν φοιτήσει -μεταξύ άλλων- οι Τζανίρο και Τζέρεμι Πάργκο. Εκεί όπου φρόντισε να τον μάθει ολόκληρη η Πενσιλβάνια και, εν συνεχεία, να καταλήξει στο Rider College.

Παρά τα όσα εντυπωσιακά έκανε στην τρίτη (μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας στη Φιλαδέλφεια) και τέταρτη σεζόν (27.6 πόντοι και 16 ριμπάουντ ανά παιχνίδι) του στο High School, ο Μπράντον Πεν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει υποτροφία για κάποιο μεγάλο κολέγιο.

Η πρόταση του Rider College ήρθε μεν, αλλά προφανώς και δεν ήταν αυτό που ήθελε. Παρόλ' αυτά, έκανε αυτό που έπρεπε. Και με το παραπάνω. Τί ήταν αυτό; Βελτίωνε σταδιακά τους αριθμούς του, φτάνοντας σε σημείο να αποτελέσει σημαντικό "γρανάζι" στη μηχανή των "Broncos".

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ως πρωτοετής, είχε 1.5 πόντους και 1.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ως δευτεροετής 4.2 πόντους και 2.7 ριμπάουντ, ενώ ως τριτοετής είχε 9.4 πόντους και 4.5 ριμπάουντ. Όσο για αυτά που έκανε στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο; Οι 12 πόντοι, τα 6.5 ριμπάουντ και οι 1.5 ασίστ που είχε κατά μεσο όρο αρκούσαν για να τον κατατάξουν μεταξύ των κορυφαίων του Rider.

Ακόμα και τότε όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε μια διάκριση. Κι όταν λέμε διάκριση, εννοούμε την πρόκριση στη March Madness του NCAA. Δεν είχε τη... δύναμη να κάνει την υπέρβαση και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να "μπει στο μάτι" κάποιας ομάδας του ΝΒΑ.

Η πρώτη επαγγελματική στέγη δεν βρέθηκε στις ΗΠΑ. Ήταν μακριά. Πολύ μακριά. Στην Ιαπωνία. Το καλοκαίρι του 2012 η Τακαμάτσου (της δεύτερης κατηγορίας) αναζητούσε έναν παίκτη που θα της δώσει ένα πιο... φαντεζί χρώμα και στράφηκε στην περίπτωσή του.

Με ύψος 2.03μ. ήταν ο τρίτος ψηλότερος παίκτης της ομάδας του (τον... περνούσαν οι Πολ Ουίλιαμς των 2μ08 και ο Ρόμπερτ Τζόνσον 2μ04), είχε 12.6 πόντους και 4.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Επιδόσεις που του έδωσαν μια θέση στη... Δανία.

Από τη δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας μεταπήδησε στην πρώτη της Δανίας. Όπου με τη φανέλα της Μπάκεν είχε 16.9 πόντους (με 52.1% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 81.8% στις βολές) και 6 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα, την ώρα που είχε 12.5 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ  στο Eurochallenge. Στέφθηκε νταμπλούχος με τις "Αρκούδες" στη Δανία... κι ύστερα ήρθε ο Απόλλων Πατρών.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports