Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Θεσμική προσβολή η Προεδρολογία

Θεσμική προσβολή η Προεδρολογία

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Από καιρό ασχολείται το πολιτικόν σύστημα με το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δυστυχώς ακούγονται φράσεις και διατυπώνονται σκέψεις οι οποίες είναι εκτός πάσης πραγματικότητος και εκτός των θεσμικών ορίων, τα οποία απαιτούν και στοιχειώδη σεβασμόν.

Συμφώνως με το Σύνταγμα. Η Βουλή εκλέγει τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας. Επομένως  ακολουθείται η προβλεπομένη διαδικασία  και αν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι αναφερόμενοι στην ικανότητα του νέου Προέδρου, τότε καταλήγομεν σε εκλογές. Διαφορετικώς η εκλογή πρέπει να γίνεται από την Βουλή που είναι στον χρόνον της θητείας της.

Η χρήση της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για «αποκαθήλωση» της Βουλής και προώρου   προσφυγής στις κάλπες είναι πολιτικώς απαράδεκτη. Θα πεί κάποιος, στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος όλα είναι πιθανά. Συχνά ολίγες ημέρες μετά τις εκλογές αρχίζουν οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις, «Να γίνουν εκλογές γιατί η Κυβέρνηση απέτυχε»!!! Διαχρονικόν το φαινόμενον. Οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι περίπου ισάριθμες με τα χρόνια απελευθερώσεως από τον Οθωμενικόν ζυγόν!!!!!

Και ακούσαμε κατ’ αυτάς από εν ενεργεία πολιτικόν για να μη εκλογεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλήν, ότι οι εκλογές δεν είναι κατάρα!! Μάλλον είναι όταν δεν γίνονται στην ώρα τους.

Άλλος πολιτικός είπε όποιος ψηφίσει Πρόεδρο αποκεφαλίζεται από το κόμμα!!! Εκβιασμός και ποδηγέτηση της ελευθερίας της σκέψεως.

Έτερος  είπε η ότι παρούσα Βουλή δεν δικαιούται να εκλέξει Πρόεδρον της Δημοκρατίας!! Για ποιον λόγον δεν δικαιούται; Το Σύνταγμα δεν  ορίζει ποιοτικά χαρακτηριστικά της Βουλής για την εκλογήν Προέδρου. Απλώς ορίζει μάλλον επιβλητικώς ότι «εκλέγει τον Πρόεδρον», χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ των 300. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν θετικώς στην Συνταγματική  προτροπή. Η Προεδρική εκλογή χρησιμοποιουμένη ως εφαλτήριον κατά των «πολιτικών αντιπάλων» είναι  κάτι το αθέμιτον.  Ο Λαός εκλέγει τους τριακοσίους για να ρυθμίζουν τις τύχες του και  όχι να καθυβρίζονται αισχρώς καθημερινώς χωρίς να παράγουν ουσιαστικόν έργον υπέρ του τόπου. Είναι δε όχι και τόσον ευχάριστον όμοιες εκφράσεις και θέσεις να γίνονται λάβαρον από τα ΜΜΕ.

Δεν έπρεπε με κανένα τρόπον  να γίνεται αναφορά αν θα ψηφίσει θετικώς ή αρνητικώς ο κάθε Βουλευτής. Την απόφασήν του θα την εκφράσει εντός του Κοινοβουλίου την κατάλληλην  ώραν. Οι δημοσιοποιήσεις είναι νόθευση της εκλογής και πράξη παρελκυστική.

Και αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσαν Βουλήν αλλά από την επομένη θα αλλάξει η οικονομική πορεία της Ελλάδος; Θα διαγραφεί το χρέος; Θα δοθούν οι ληστευθείσες αποδοχές υπαλλήλων και συνταξιούχων; Θα μηδενιστεί η απεργία;  Δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν πρέπει να θεωρούνται ως επιχειρήματα για  μη εκλογή Προέδρου τώρα. Η παρούσα Βουλή έχει υποχρέωση να εκλέξει  Πρόεδρον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις