Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα των Δημοτικών Σχολείων Ανδραβίδας και Νέας Μανωλάδας"

"Να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα τ...

Ζητάει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης

Την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά Σχολεία Ανδραβίδας και Νέας Μανωλάδας ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, μετά από συνεργασία που είχε με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λάμπη Δημόπουλο.

O πρώην Υφυπουργός ζητεί να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα τόσο η ανέγερση του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας όσο και του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, το οποίο έχει κριθεί σεισμόπληκτο και οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα σε λυόμενα εδώ και 7 χρόνια, κατάσταση η οποία εγκυμονεί κινδύνους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας είχε ενταχθεί στο 4ο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα)  μαζί με άλλα σχολεία της Ηλείας, το οποίο ωστόσο δεν προχώρησε και έχει καταργηθεί.

Καθώς όμως η ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου είναι μεγάλη λόγω παλαιότητας του υπάρχοντος συγκροτήματος, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές, είναι αναγκαίο να βρεθεί άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ένταξη του έργου.

Επίσης, στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας για έβδομη συνεχή χρονιά οι 86 μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα μέσα σε λυόμενες αίθουσες, οι οποίες τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο μετά το σεισμό του 2008. Το κτίριο (που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70) κρίθηκε κατεδαφιστέο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και έλαβε πρωτόκολλο κατεδάφισης το 2011.

Κι ενώ έχει εκδοθεί άδεια ανέγερσης από τον ΟΣΚ, δεν έχει βρεθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ένταξη του έργου της κατασκευής του νέου κτιρίου. Σημειώνεται ότι ο φάκελος του έργου είναι ολοκληρωμένος.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Θα ενταχθεί η ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, καθώς και των άλλων σχολείων της Ηλείας που ήταν ενταγμένα στο 4ο ΣΔΙΤ, σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, κι ναι σε ποιο πρόγραμμα και με ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

2.    Σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Μανωλάδας; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου και την ανέγερση του νέου, με δεδομένο ότι οι μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν για άλλη μια χρονιά την παρακολούθηση των μαθημάτων σε λυόμενες αίθουσες;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις