Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Πέρα από τα Σύνορα", μία παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Πάτρα: "Πέρα από τα Σύνορα", μ...

Από τη Κλινική Αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού και τον σύλλογο Φίλων που εδρεύουν στην Πάτρα

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο θα πραγματοποιηθεί μία ενδιαφέρουσα όπως προμηνύεται, εκδήλωση με τίτλο "Πέρα από τα Σύνορα". Θα είναι μια μουσικοχορευτική παράσταση από Άτομα με Αναπηρία και Αρτιμελή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Κλινική Αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, το Danςarte Κέντρο Χορού και Τεχνών της Τατιάνας Λοβέρδου, το Χοροθέατρο Δαγίπολη και την Χορωδία Επτανησίων Πάτρας.

Υποστηρικτές της Εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Τομέας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, η Ένωση Κοινωνικών Φορέων "Πυλώνες Αλληλεγγύης, η ΤΙΤΑΝ και το τυπογραφείο Κατριβέσης.

Η Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού είναι αυτοτελής Πανεπιστημιακή Κλινική και ιδρύθηκε επίσημα το 2010 (ΦΕΚ 1091, 19.7.2010) στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο πεδίο της Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού.

Η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε εξ ολοκλήρου από τον καταξιωμένο ναυπηγό μηχανικό Δημήτριο Σφήκα με την υποστήριξη της συζύγου του Βέρας Σφήκα, Πρόεδρο της Γερμανικής σχολής στην Αθήνα. Παραδόθηκε στην πολιτεία έτοιμο για λειτουργία το 2011 με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και τα πρότυπα των πανεπιστημίων Μονάχου και Αμβούργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture