Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτό το Σάββατο στην Αμαλιάδα, η ημερίδα για τον δρόμο της Εκεχειρίας Ήλιδας- Ολυμπίας

Αυτό το Σάββατο στην Αμαλιάδα, η ημερίδα...

Στο Λαζαράκειο Μέγαρο, στις 17.30

Το Σάββατο 22/11/2014,στις 17.30 το απόγευμα, στο Λαζαράκειο Μέγαρο Αμαλιάδος (Δημαρχείο), στον γειτονικό νομό Ηλείας θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα, «Ήλιδα – Ολυμπία: Ο δρόμος της Εκεχειρίας, πόλος πολιτισμού και ανάπτυξης», την οποία οργανώνουν η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» και ο «Όμιλος για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη Πολιτεία Ήλιδας- Ολυμπίας».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ως στόχο έχει την ανάδειξη και αναβίωση του αρχαίου μονοπατιού που συνέδεε την Αρχαία Ήλιδα με την Αρχαία Ολυμπία, όπως το περιγράφει ο Παυσανίας.

Μέσω του «δρόμου της Εκεχειρίας», προωθείται μία ολοκληρωμένη πρόταση ανάδειξης όλης της περιοχής που διέρχεται το μονοπάτι, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στον πολιτισμό, στον οικοτουρισμό αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να προβληθεί το ιερό μονοπάτι το οποίο στην ορεινή του διαδρομή συνέδεε την Αρχαία Ήλιδα με την Αρχαία Ολυμπία ως ο δρόμος της Εκεχειρίας, με στόχο την προώθηση του μοναδικού αυτού ιδεώδους ως θεσμό παράλληλου με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κυρία Κατερίνα Καμηλάκη (Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών) με θέμα: «Λαϊκός πολιτισμός και ανάπτυξη», και οι κ.κ. Νίκος Αγριαντώνης (Αρχιτέκτονας, τ. πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ICOMOS) με θέμα: «Το μονοπάτι Ήλιδας – Ολυμπίας και τα προβλήματά του», Σπύρος Ανδριόπουλος (αντιπλοίαρχος Π.Ν. διευθυντής Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, μαραθωνοδρόμος, κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ), με θέμα: «Βαδίζοντας στο μονοπάτι της Εκεχειρίας» και Νίκος Κελαΐδίτης (μέλος ΔΣ του HATTA), με θέμα: «Οικοτουριστική ανάπτυξη στο δρόμο της Εκεχερίας»

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture