Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε και το σαββατοκύριακο το αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο από την Πατραική Μαντολινάτα

Απόψε και το σαββατοκύριακο το αφιέρωμα ...

Στο Λιθογραφείον - Συμμετέχουν και οι ερμηνευτές Χρύσα Παναγιωτοπούλου και Χρήστος Κωνσταντόπουλος

Απόψε Παρασκευή και το σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου 2014, στις 9 το βράδυ στο Λιθογραφείον της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος κοντά στην Τριών Ναυάρχων, θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα γνωστά τραγούδια του λαικορεμπέτικου τραγουδιού, (κυρίως των Βασίλη Τσιτσάνη & Μάρκου Βαμβακάρη).

Με μια πρωτότυπη προσέγγιση, που έρχεται να καταθέσει μια νέα διάσταση στο προσφιλές αυτό είδος του Ελληνικού τραγουδιού, μέσα από τον πλούσιο σε ηχοχρώματα ήχο της Συμφωνικής Μαντολινάτας.

Το αφιέρωμα αυτό διοργανώνει ο ιστορικός μουσικός – χορωδιακός όμιλος της Πατραικής Μαντολινάτας με τα 87 χρόνια πορείας και προσφοράς στα πολιτιστικά μας πράγματα ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και οι ταλαντούχοι ερμηνευτές Χρύσα Παναγιωτοπούλου και Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Κατά το Νίκο Δημογιάννη (καλλιτεχνικό Διευθυντή και μαέστρο της Πατραϊκής  Μαντολινάτας), «ο σκοπός μου ήταν μέσα από την ενορχήστρωση να δοθεί μία διαφορετική  «οπτική», από αυτήν της πρωτογενούς Ρεμπέτικης κομπανίας, την οποία ούτως  ή άλλως το κοινό γνωρίζει εδώ και δεκαετίες  και δεν θα είχαμε να προσθέσουμε κάτι εμείς με μία απλή και πιστή αναπαραγωγή του ήδη γνώριμου ήχου και μορφής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι  δεν οφείλουμε το δέοντα σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό προς αποφυγήν αυθαιρεσιών στο μουσικό λόγο.

Σε αυτό το εγχείρημα, βέβαια, βρήκα πολύτιμους αρωγούς, την εξαιρετική ορχήστρα της Πατραϊκής Μαντολινάτας, όπως και τα επίσης εξαιρετικά και πολλά υποσχόμενα φωνητικά σύνολα (Παιδική Χορωδία & το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «ΑΝΤΗΧΩ») του ιστορικού αυτού Ομίλου που εξακολουθεί και παράγει πολιτισμό επί σειρά δεκαετιών, παρόλη την απουσία εξωτερικής οικονομικής στήριξης. Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι ερμηνευτές Χρύσα Παναγιωτοπούλου & Χρήστος Κωνσταντόπουλος».

Η διδασκαλία των Χορωδιών έγινε από τη Μέλπω Βικάτου και η Διεύθυνση όλων των μουσικών συνόλων θα είναι από το Νίκο Δημογιάννη.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας των 3 αυτών συναυλιών της Πατραικής Μαντολινάτας στο Λιθογραφείον. είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture