Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο - Παγωνιά το πρωί και το βράδυ- Χιόνια απο τις αρχές της εβδομάδας και σε χαμηλά υψόμετρα

Πάτρα: Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο - Π...

Τι αναφέρουν οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα με καθαρό καιρό και θερμοκρασίες έως 18 βαθμούς κελσίου. Το βράδυ και νωρίς το πρωί ωστόσο ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς κελσιου.

Οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις όμως για την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη δείχνουν πυκνά χιόνια ως και σε μηδενικά υψόμετρα της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της βόρειας Ελλάδας, από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας 24 Νοεμβρίου ως και τα ξημερώματα προς το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας έντασης με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που βρήκαμε, αρχικά από το απόγευμα της Δευτέρας, στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το βράδυ της Δευτέρας ως και το πρωί της Τρίτης, κατά διαστήματα χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα πέσουν αρχικά σε πεδινά τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, ενώ θα χιονίσει και στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα των περιοχών αυτών. Θα χιονίσει επίσης, στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας, αρχικά πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο.

Προς τα ξημερώματα και το πρωί της Τρίτης, χιονοπτώσεις θα πέσουν ενδεχομένως και σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και σε μηδενικά υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας πάνω από τα 300-400 μέτρα αλλά και της Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο.

Γενικότερα, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα, από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ στη βόρεια χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3-4 βαθμούς Κελσίου το πολύ. Οι βοριάδες θα πνέουν θυελλώδεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Πιθανότατα να χρειαστείτε και αλυσίδες στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Πληροφορίες απο greek-weather.org

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις