Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Λαϊκή Αλληλεγγύη» στο thebest.gr: Η διανομή έγινε από εμάς, όχι από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου

«Λαϊκή Αλληλεγγύη» στο thebest.gr:  Η δι...

Τι λέει ο ταμίας του Συλλόγου

Η διανομή των τροφίμων στους Πατρινούς έγινε από την «Λαϊκή Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με την γαλλική ανθρωπιστική οργάνωση «Secour Populaire Francais». Αυτό τονίζει μιλώντας στο thebest.gr ο ταμίας του συλλόγου Ατομιάν Χαίκ, αναφορικά με τη χθεσινή διανομή που έγινε στην «Πολιτεία».

Όπως επισημαίνει το μέλος του Δ.Σ. της «Λαϊκής Αλληλεγγύης», η συμβολή του Δήμου Πατρέων ήταν μόνο να παραχωρήσει την αίθουσα.

Μάλιστα, ο κ. Χαίκ υπογραμμίζει ότι η «Λαϊκή Αλληλεγγύη» απέρριψε την πρόταση της δημοτικής Αρχής του Κώστα Πελετίδη, η διανομή των τροφίμων – τα οποία στάλθηκαν από τη «Secour Populaire» - να γίνει μέσω της Τράπεζας Τροφίμων του Κοινωνικού Οργανισμού, κάτι που τελικά ο Δήμος έκανε αποδεκτό.

Και αυτό διότι, όπως λέει, η «Λαϊκή Αλληλεγγύη», μέσω των δράσεων που αναπτύσσει καλεί αφενός, όποιον θέλει να συμμετάσχει ενεργά, εγγραφόμενος μέλος του Συλλόγου, αφετέρου αποτελεί συνειδητή επιλογή η αυτόνομη δράση.

Είναι η δεύτερη φορά που ο σύλλογος, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Χαίκ δεν είναι μια τυπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση καθώς δεν λαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις, μοιράζει τρόφιμα στην Πάτρα. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη δράση στο κλειστό του Γλαύκου, όπου διανεμήθηκαν τρόφιμα σε 170 οικογένειες της Πάτρας.

Αντίστοιχες δράσεις διανομής τροφίμων έχουν γίνει από τον σύλλογο και στους Δήμους της Πετρούπολης και Ν. Ιωνίας.

Σχολιάζοντας, το χθεσινό ρεπορτάζ του thebest.gr ο κ. Χαίκ σημείωσε ότι σκοπίμως δεν δόθηκε δημοσιότητα, πως δεν υπήρξε ένταση κατά τη διανομή των τροφίμων και πως ο σύλλογος δεν «καπελώνεται» πολιτικά από κανέναν, αφού στόχος του είναι να συνδράμει αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ωστόσο, δεν δόθηκε απάντηση σχετικά με το ποιός κατήρτησε τον κατάλογο των οφελούμενων που πήραν χθες τρόφιμα.

Αυτή την απάντηση την έδωσε χθες με  δελτίο Τύπου ο Δήμος ο οποίος αναφέρει ότι η διανομή έγινε σε συνεργασία του Κοινωνικού Οργανισμού με την Αλληλεγγύη και επελέγησαν από αυτόν οι οφελούμενοι.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στην "Πολιτεία"- Ο Δήμος μοίρασε εν κρυπτώ από το Δ.Σ. τρόφιμα μέσω ΜΚΟ (!) σε 400 επιλεγμένους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις