Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Πως μπορείτε μέσω smartphone να βοηθήσετε τους άπορους της πόλης! Μαραθώνιος προγραμματισμού για μια πρωτοποριακή κοινωνική εφαρμογή!

Πάτρα:Πως μπορείτε μέσω smartphone να βο...

1st Patras Hackathon for Social Good (Σχεδιάζοντας για το κοινωνικό καλό)

Είστε προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και θέλετε να δημοσιοποιήσετε ή να επιχειρήσετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή βάσει της οοπίας θα καταγράφονται και θα παρέχονται προνοιακές και κοινωνικές υπηρεσίες μέσα απο το smartphone;

Αν ναι, τίποτα δεν σας εμποδίζει να συμμετέχεται στον Πρώτο Μαραθώνιο Προγραμματισμού για την ανάπτυξη μιας τέτοιας εφαρμογής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται απο την Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την ID-GC Πάτρας (Industry Designers – Game Changers),  μεταξύ 28-30 Νοεμβρίου 2014 στον συνεργατικό χώρο P-Space, στην Πάτρα.

Οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές εφαρμογών, που θα συμμετέχουν δωρεάν, θα διαγωνιστούν ανά ομάδες για την παραγωγή ενός πλήρους λειτουργικού πρωτοτύπου της εφαρμογής.

Αξιοποιώντας τα δημόσια δεδομένα (dataset) της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, τους κατευθυντήριους οδηγούς (guidelines) της διοργάνωσης, αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία σχεδίασης και ανάπτυξης εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, οι συμμετέχοντες θα συνδράμουν στην παραγωγή μιας υπηρεσίας προστιθέμενης αξίας για τον κοινωνικό τομέα της πόλης της Πάτρας κι όχι μόνο.

Τα τελικά πρωτότυπα των ομάδων θα κριθούν με βάση τη λειτουργικότητα, την ποιότητα της σχεδίασης, την ωριμότητα της υλοποίησης και τη συνολική παρουσίαση και τεκμηρίωσή τους.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των Ελλήνων, όσο και των αλλοδαπών κατοίκων της περιοχής, μέσα από μία εφαρμογή, η οποία θα συνδέει δημόσιες και εθελοντικές υπηρεσίες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας  και της πρόνοιας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη δωρεάν σίτιση και ένδυση, καθώς και την παροχή καταλυμάτων, ενώ παράλληλα οργανωμένοι σύλλογοι, υπηρεσίες για αίτηση ασύλου ή καταγγελιών και ΜΚΟ κοινωνικού χαρακτήρα θα εντοπίζονται εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι νικητές θα κερδίσουν φιλοξενία και υποστήριξη για έξι μήνες στις εγκαταστάσεις του συνεργατικού χώρου «Orange Grove» στην Αθήνα, προβολή και δικτύωση μέσω του Ερυθρού Σταυρού για τη συνεισφορά τους στις δράσεις της οργάνωσης, όπως κι επιπλέον έπαθλα που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στα τηλ. 6942999961 και  6938119424.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις