Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανακοίνωση "στρίβειν δια της γενικότητος" του Δήμου, μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του thebest,gr για την ύποπτη διανομή τροφίμων

Ανακοίνωση "στρίβειν δια της γενικό...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ευχαριστεί την ΜΚΟ, η οποία προσέφερε 9 τόνους τροφίμων σε 300 περίπου οικογένειες δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων

Με μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του thebest.gr και κάθε άλλο παρά απαντά στα ερωτήματα που τίθενται, και είναι πολλά, η δημοτική αρχή δίνει εξηγήσεις, στρίβοντας δια της γενικότητας, για όσα έγιναν το μεσημέρι στον πολυχώρο "Πολιτεία" υπό την αιγίδα μιας ΜΚΟ.

Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρο Τουλγαρίδη, γίνονται γνωστά τα εξής:

Στο χώρο “Πολιτεία”, που ανήκει στο Δήμο Πατρέων, έγινε σήμερα διανομή τροφίμων από το Σύλλογο “Λαϊκή Αλληλεγγύη” σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

Διανεμήθηκαν περίπου 9 τόνοι τροφίμων σε 300 περίπου οικογένειες δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων (Κοινωνικό Παντοπωλείο), που αποτελεί δομή του Οργανισμού. Επίσης δόθηκαν τρόφιμα και σε μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι έκτακτες διανομές όπως αυτή, καταγράφονται και στις επόμενες καλούνται όσοι δεν ωφελήθηκαν σε προηγούμενες.

Ευχαριστούμε πολύ το σύλλογο της Λαϊκής Αλληλεγγύης γι αυτή του την μεγάλη προσφορά σε δημότες του Δήμου μας, που έχουν άμεση ανάγκη σίτισης. Γνωρίζουμε οτι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. δημιούργησαν αυτή την κατάσταση η οποία συνεχίζεται και η οποία οξύνει τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και του υποσιτισμού, ιδιαίτερα στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

Προσπαθήσαμε και αποφύγαμε την τηλεοπτική προβολή και εκμετάλλευση του γεγονότος, σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός του, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να βοηθηθούν και να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες μας, που βρίσκονται σε άσχημη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.

Στόχος μας θα είναι να δώσουμε τη μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε, στη δεδομένη κατάσταση και στο σύστημα που ζούμε, με αμεροληψία και όσο πιο δίκαια γίνεται στους περισσότερους συμπολίτες μας που βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση.

Για το σκοπό αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την άμεση κρατική χρηματοδότηση για το Δήμο μας γενικότερα και ειδικότερα για τις κοινωνικές παροχές, μαζί με το οργανωμένο ταξικό κίνημα, ώστε να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να πετύχουμε στην πράξη την ικανοποίηση των λαϊκών κοινωνικών αναγκών."

Τα συμπεράσματα είναι τα εξής: Η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη, μέχρι πρότινος πολέμια των ΜΚΟ, ευχαριστεί μια ΜΚΟ.

Απολογείται, επειδή ήταν κάποιοι επιλεγμένοι που έλαβαν την βοήθεια χωρίς να εξηγεί ποιός τους επέλεξε και υπόσχεται γενικώς ότι  στο μέλλον θα λάβουν και άλλοι.

Και δεν δίνει καμία απάντηση για τα παρακάτω:

-Αληθεύει ότι υποχρέωναν τους Ρομά να γίνουν μέλη της ΜΚΟ; Γιατί δεν γίνεται η διανομή στη Τράπεζα Τροφίμων; Το διοικητικό συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού έχει ενημερωθεί; Ποιοι έθεσαν τα κριτήρια για το ποιοι θα πάρουν τρόφιμα; Ποιά είναι αυτή η ΜΚΟ και γιατί ο Δήμος δε στηρίζει τη δομή των συσσιτίων, που έχει δημιουργηθεί από το 2012;

Και κυρίως. Υπάρχει κάποιος πολιτικός λόγος που κίνησε την όλη διαδικασία σε συνδυασμό με την απαξίωση της Τράπεζας Τροφίμων;

Μη απάντηση ίσον μη υπάρχουσα απάντηση;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις