Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δύο 36χρονοι έσπασαν τους κωδικούς σε βάση δεδομένων με νομικό περιεχόμενο που ανήκει σε μεγάλη εταιρεία

Πάτρα: Δύο 36χρονοι έσπασαν τους κωδικού...

Παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου

Συνελήφθησαν χθες  το μεσημέρι στην Πάτρα, δύο άνδρες  36 ετών, οι οποίοι είχαν  «σπάσει» τους κωδικούς σε βάση δεδομένων με νομικό περιεχόμενο που ανήκει σε μεγάλη εταιρεία, και η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών.

Στη συνέχεια, μέσω δικής τους ιστοσελίδας παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Η  διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία – μήνυση, που κατέθεσε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος της παραπάνω εταιρείας.

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν άμεσα διαδικτυακή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας, μαζί με τα καταγγελλόμενα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν οι δύο 36χρονοι ως διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν η παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στην πόλη της Πάτρας και χθες το μεσημέρι, πραγματοποίησε έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες των δύο 36χρονων.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η παράνομη δράση τους ως διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενώ κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι δύο 36χρονοι συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 210-647 69 59
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : CYBERKID

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις