Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία:Μητέρα εγκατέλειψε το νεογνό της στο νοσοκομείο!

Ηλεία:Μητέρα εγκατέλειψε το νεογνό της σ...

Πύργος

Μία 22χρονη Ρομά ρουμανικής καταγωγής εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της στο νοσοκομείο του Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς και έφυγε κατευθυνόμενη με τα πόδια προς την Ανδραβίδα, όπου διαμένει μαζί με την αδελφή της!

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η 22χρονη έγκυος βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της αδελφής και αισθάνθηκε έντονους πόνους. Λόγω του ότι δεν γνωρίζει ελληνικά, κάλεσε στο τηλέφωνο για βοήθεια έναν συμπατριώτη της, ο οποίος ζει και εργάζεται στην περιοχή της Ανδραβίδας. Αυτός μετέβη ύστερα από λίγο στο σπίτι και βρήκε την 22χρονη ημιλιπόθυμη, τρομαγμένη και να έχει το νεογνό τυλιγμένο σε μια μισκοσκισμένη μπλούζα.

Όπως δήλωσε στην εφ.Πατρίς o ίδιος, δεν γνώριζε το τηλέφωνο του ΕΚΑΒ  και τηλεφώνησε στο 112 (παγκόσμιος αριθμός έκτακτης ανάγκης) αλλά δεν κατάφερε να βρει άκρη και μετέφερε ο ίδιος τη νεαρή μητέρα και το ολίγων ωρών «αγγελούδι» στο νοσοκομείο του Πύργου.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, η 22χρονη αποφάσισε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το μωρό και το νοσοκομείο, φεύγοντας δίχως να γίνει αντιληπτή από κανέναν και πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς την Ανδραβίδα πεζή!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, η νεαρή μητέρα βρίσκεται σε έσχατο σημείο φτώχειας και δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί, φοβούμενη ότι θα χρειαστεί χρήματα για όσο θα μείνει στο νοσοκομείο.

Λίγα λεπτά αργότερα η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από ανθρώπους του νοσοκομείου Πύργου και ξεκίνησε την αναζήτηση της 22χρονης, την οποία και εντόπισε στον δρόμο κοντά στα Χανάκια και τη συνέλαβε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πύργου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη.

Η τραγική ιστορία της 22χρονης

Η ιστορία της νεαρής Ρουμάνας κρύβει κι άλλες πτυχές θλίψης και δυστυχίας, αφού αν και είναι 22 ετών, έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά στη Ρουμανία.Και τα τρία παιδιά τα έχει πάρει η Πρόνοια, καθώς η ίδια δεν μπορεί να τα αναθρέψει.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με το τέταρτο, αφού η ίδια δήλωσε ότι δεν το θέλει, και πλέον αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα.

Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι το νεογνό να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», όπου και φιλοξενούνται όλα τα εγκατελελειμμένα παιδιά.

Ήρθε για το μεροκάματο και ετοιμαζόταν να φύγει…

Η 22χρονη είχε έρθει στην Ελλάδα εδώ και τέσσερις μήνες για να εργαστεί στις καλλιέργειες πιπεριάς στην περιοχή της Ανδραβίδας και έμενε στην αδελφή της, η οποία ζει και εργάζεται στην Ηλεία.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη χώρα της για να γεννήσει, αλλά το πεπρωμένο της είχε γραφτεί διαφορετικά…

 

Πηγή:patrisnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις