Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Παραιτείται από τη Ρ.Α.Π. η Ήρα Κουρή λόγω της υπερψήφισης της συνέχισης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας

Πάτρα:Παραιτείται από τη Ρ.Α.Π. η Ήρα Κο...

"Η υπερψήφιση της συνέχισης λειτουργίας της Ξερόλακκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Την παραίτησή της από τη δημοτικη παράταξη ΡΑΠ - Ανθρώπινη Πόλη ανακοινώνει σήμερα η Ήρα Κουρή. Όπως επισημαίνει έχει υποβάλει την παραίτησή της από την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς όπως αναφέρει "η υπερψήφιση της συνέχισης λειτουργίας της Ξερόλακκας , έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ανακοίνωση της κυρίας Κουρή έχει ως εξής: "Από την προηγούμενη Πέμπτη, έχω υποβάλλει την παραίτηση μου από τη Δημοτική Παράταξη ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, επειδή πιστεύω ότι η υπερψήφιση της συνέχισης λειτουργίας της Ξερόλακκας , έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή έχει διατυπωθεί στις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα, στις τοποθετήσεις και ενέργειες των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στις ανακοινώσεις και ενέργειες των βουλευτών Αχαΐας κ. κ. Κανελλοπούλου και Χατζηλάμπρου .

Αντιγράφω , υπενθυμίζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, από δελτίο τύπου του κόμματος στις 6/7/13 «Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής της Ξερόλακας  με τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Λύχρο και μέλη της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αχαΐας με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου τοιχίου στήριξης στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας  εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για επέκταση της λειτουργίας της Ξερόλακας μέσω της κατασκευής τσιμεντένιου τοιχίου ύψους 12 μ. (περισσότερο από μία τριώροφη οικοδομή) και μήκους 115,60 μ. στο ΒΑ τμήμα του ΧΥΤΑ Ξερόλακας, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομ. Ευρώ……………… Οι πολίτες της Πάτρας δεν θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες…….

Η θέση μπορεί να είναι μόνο μία: κλείσιμο της Ξερόλακας, έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ, αξιοποίηση επιτέλους του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης, άμεση αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και μεταφορά των απορριμμάτων στου Φλόκα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται ότι θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής της Ξερόλακας

Οι πολίτες της Πάτρας έχουμε όλοι υποχρέωση να δραστηριοποιηθούμε για να αποτρέψουμε αυτή την εγκληματική για τη ζωή της πόλης πράξη»

Η σημερινή   Δημοτική αρχή, αν και παραδέχεται ότι «έπρεπε να είχε κλείσει  από το 2010 τουλάχιστον, αφού ήδη είχε υπερκορεστεί η Ξερόλακκα» και  με ακριβή στοιχεία μάλιστα το επιβεβαιώνει « Σήμερα, έχει γίνει υπέρβαση, κατά έκταση 30 περίπου στρέμματα, καθ’ ύψος 40 μ. και κατά την χωρητικότητα από 2.100.000m3 αρχικά σε περίπου 2.800.000 m3» πρότεινε  την επ’  αόριστο χρόνο λειτουργία της, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επέκταση της, όπως ξεκάθαρα διατυπώνεται στην εισήγηση της :

«1) Ένα μεγάλου ύψους τοίχο αντιστήριξης πάνω σε φρεατοπασσάλους προκειμένου να αποφευχθούν κατολισθήσεις στο βόρειο πρανές προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ ο οποίος θα δώσει και στην δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητα του ΧΥΤA για την ποσότητα σκουπιδιών που δεν θα μεταφέρεται αλλού. ……3) Εργασίες και έργα βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης, επιχώσεις, διανοίξεις τάφρων, αποστραγγιστήρια, στεγανοποίησης εδάφους για τυχόν προσωρινή εναπόθεση απορριμμάτων σε περίπτωση ύπαρξης αδιεξόδου, για μικρό σχετικά  χρονικό διάστημα.»

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τους λόγους που οδήγησαν την δημοτική ομάδα της ΡΑΠ να μη διαφοροποιηθεί σε αυτό και μόνο σε αυτό το σημείο ( η κατευθυντήρια γραμμή της δημοτικής αρχής για τη  διαχείριση των απορριμμάτων είναι στη σωστή κατεύθυνση) είναι εύλογα και κατανοητά:

  1. Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του σκουπιδότοπου;
  2. Το τσιμεντένιο τεράστιο τοιχίο αντιστήριξης είναι εκτρωματικό και επισφαλές. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το θέμα στη Βουλή. Η ΡΑΠ πως το ψηφίζει; Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας το έχουν απορρίψει και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για αυτό το θέμα από τον αρμόδιο υπάλληλο . Γιατί η ΡΑΠ το υπερψήφισε; Σε ποια ΜΠΕ στηρίχθηκε;;; Το ευχολόγιο του δελτίου τύπου της επόμενης μέρας δεν αναιρεί την υπερψήφιση κ τη μη διαφοροποίηση.
  3. Η από όλους, ομολογουμένη υπέρβαση των περιβαλλοντικών όρων και οι τραγικές για το φυσικό περιβάλλον και για την υγεία των ανθρώπων συνέπειες θα πάψουν να υφίστανται; Με τι έργα , ποια χρηματοδότηση και πότε;
  4. Έπαψε να υφίσταται ο κίνδυνος για την  ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στο χώρο; Με ποια μέτρα , πότε και πως θα υλοποιηθούν;;
  5. Ο Αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης μέχρι πότε θα σκιάζεται από το σκουπιδότοπο της πόλης; Ξεχάσαμε την προεκλογική μας δήλωση ότι θα προωθήσουμε « Συνολικές και συνεκτικές πολιτικές ανάπτυξης που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης όπως τη θέση της, την ιστορία της, την πολιτιστική της κληρονομιά….»;

Επειδή ως φυσικό πρόσωπο έχω ταυτιστεί με τον αγώνα για το κλείσιμο του σκουπιδότοπου , επειδή , και από τη στιγμή που ο Δημαράς αθέτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ως αντιδήμαρχος και ως δημοτικός σύμβουλος έδωσα τη μάχη μου (έχοντας υποστεί τις γνωστές συνέπειες)  ενάντια  στην πολιτική  της δημοτικής αρχής Δημαρά που αφορούσε τη συνέχιση λειτουργίας της Ξερόλακκας , το εργοστάσιο σύμμεικτων της Ελληνο - γερμανικής συμμαχίας και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας , επειδή πιστεύω ότι,  ο σκληρός αντικοινωνικός πόλεμος  που με πρόφαση την  οικονομική κρίση  συστηματικά και σε πολλά επίπεδα διεξάγεται σε βάρος του λαού μας, δεν επιτρέπει σε όλους όσους υπηρετούν την αριστερά να τροποποιούν πάγιες,  φιλολαϊκές και τεκμηριωμένες θέσεις και ότι η πολιτική πρακτική δεν μπορεί να είναι γραφειοκρατική διαδικασία, ούτε άχρωμη , συμβιβαστική συγκατάθεση και απραξία

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να παραιτηθώ από τα όργανα και τη δημοτική παράταξη ΡΑΠ".

Ήρα Κουρή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις