Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Τριχόπτωση σε νεαρή ηλικία;

Τριχόπτωση σε νεαρή ηλικία;

Ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες στις μέρες μας.

Η εμφάνιση τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας μεταξύ 18-25 ετών είναι ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες στις μέρες μας.

Το αίτιο σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, παράλληλα όμως επιδρούν και άλλοι παράγοντες που επισπεύδουν το χρόνο έναρξης του φαινομένου: οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες (ανεπάρκεια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), οι επιβαρυντικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, το οξειδωτικό στρες, συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές, διάφορες παθήσεις κλπ.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των μαλλιών είναι ότι η αραίωση γίνεται εμφανής όταν πλέον έχει χαθεί το 30-40% της αρχικής τριχοφυΐας.

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία:

Ι. Η τριχόπτωση είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο και επομένως σε νεαρή ηλικία δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί η δότρια περιοχή από άποψη τριχόπτωσης.

ΙΙ. Επειδή η τριχόπτωση ξεκίνησε νωρίς, είναι πολύ πιθανόν να εξελιχθεί σε εκτεταμένη αραίωση με την πάροδο του χρόνου.

Διάγνωση και ψυχολογική διάσταση

Για τη σωστή διαχείριση από μέρους του ειδικού που συμβουλεύει για το ευαίσθητο ζήτημα της νεανικής τριχόπτωσης απαιτείται σεβασμός, ειλικρίνεια και εμπειρία στη διάγνωση. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο/η ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να ενημερωθεί εκτενώς και να προταθεί η κατάλληλη και εξατομικευμένη λύση. Σημαντικός παράγοντας κατά τη διαδικασία της ενημέρωσης είναι η διακριτική επαφή με τους γιατρούς ώστε να γίνει η πλήρης ενημέρωση αλλά παράλληλα να μην απογοητευτεί ο/η ενδιαφερόμενος/η από τη διάγνωση και τις μετρήσεις τουτριχοριζογράμματος που θα διαγνωστεί από την εξέταση.

Για το λόγο αυτό, η Bergmann Kord εφαρμόζει ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε νεαρή ηλικία που καταρχήν περιλαμβάνει ολοκληρωμένη διάγνωση με το τριχοριζόγραμμα και προσωπική εξέταση από το γιατρό ώστε να καταγραφεί αξιόπιστη εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης.

Κατόπιν, και ανάλογα με το πόρισμα των εξετάσεων, προτείνονται θεραπείες ενδυνάμωσης των μαλλιών με τον συνδυασμό Soft Laser και της αγωγής Volumed. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις προτείνεται η νεότερη θεραπεία που περιλαμβάνει ενεργοποιημένους αυξητικούς παράγοντες και αιμοπετάλια που είναι γνωστή ως PRP(Platelet Rich Plasma). Η θεραπεία αυτή ενισχύεται με την ιοντοφόρεση και αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη μείωση της τριχόπτωση.

Οι θεραπείες κατά της τριχόπτωσης έχουν κυρίως προληπτικό χαρακτήρα και προσφέρουν στα μαλλιά θρέψη και ενδυνάμωση, ώστε να καθυστερήσει σε σημαντικό βαθμό η εκδήλωση της τριχόπτωσης και να περιοριστεί το φάσμα δράσης της.

Να σημειώσουμε ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας καταγράφεται ανά τρίμηνο μέσω τριχολογικού επανέλεγχου με το τριχοριζόγραμμα.

Η Bergmann Kord στην Πάτρα λειτουργεί στην οδό Αγ. Ανδρέου 111 (Τηλ. 2610 424545).

Το τριχοριζόγραμμα γίνεται σε προσωπικά ραντεβού στη κλινική χωρίς καμία χρέωση ή υποχρέωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.kord.gr.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being