Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σοβαρά και ευτράπελα του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Σοβαρά και ευτράπελα του Δημοτικού Συμβο...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Υπερέβησαν και την πεπατημένη των προηγουμένων δημοτικών αρχών, στην  οικονομική διαχείριση του Δήμου Πατρέων, οι κρατούντες της παρούσας δημοτικής Αρχής  και το αποτέλεσμα ήταν στην Συνεδρίαση του Σαββάτου 15-11-2014, να αυξηθούν μεσοσταθμικά τα τέλη κατά 7% περίπου, όταν ως αντιπολίτευση οι ίδιοι απαιτούσαν μείωση ανταποδοτικών τελών στην στάθμη του 30% ή και κατάργησή τους. Και να εξακολουθούν να πληρώνουν το.. μάρμαρο οι άνεργοι!

Κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των τελών, εκτός μέριμνας τέθηκε η πιο ευπαθείς κοινωνική ομάδα, αυτή των ανέργων.

Και τούτο ώθησε τους παρισταμένους ανέργους, με το σωματείο τους που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση να τους εγκαλέσει ότι ως δημοτική αρχή της Αριστεράς θα έπρεπε να δείξουν περισσότερο σεβασμό και ενδιαφέρον για τους ανέργους. Η ένταση που ακολούθησε  ήταν απόρροια της στάσης της δημοτικής αρχής.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η παραφωνία. Με την δικαιολογία της μη κατοχής εργαλείων ελέγχου άφησαν εκτός αυτού μεγάλες μονάδες, άνω των 700 τετραγωνικών με τις ίδιες χαμηλές χρεώσεις.

Και έτσι στα ξενοδοχεία Αστήρ, Αχαΐα Μπιτς, στην ΔΕΗ, στο Καζίνο Ρίου, στον ΟΛΠΑ,  στις Τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, στα υπερμάρκετ Καρφούρ κλπ ο καθορισμός ελέγχου τετραγωνικών και τιμών ανά τμ, θα γίνει μετά από ένα χρόνο.

Και για να εξισορροπήσουν την απώλεια ανέβασαν τα τέλη στις περιοχές Ρίου και Μεσσάτιδος, ενώ για ευνόητους λόγους τα κατέβασαν ελάχιστα στα Βραχνέικα (όπου υπάρχει το γνωστό ζήτημα με την παράδοση του Σταθμού στον ΟΣΕ) και στην Πάτρα όπου η παράταξη Πελετίδη πήρε το 80% των ψήφων της!

Μα και η αναγκαία δημοκρατική εξισορρόπηση τελών προς ωφέλειαν των φτωχών συνοικίων και αυτή χάθηκε μέσα στην ενιαιοποίηση των δημοτικών τελών που θα ισχύσουν για τον προκαποδιστριακό δήμο Πατρέων, λόγω του μη καθορισμού ζωνών. Ταξικών τους προσδιόρισε η δημοτική Αρχή, αλλά αυτό είναι προς διερεύνηση.

Επίσης δεν έδειξε διάθεση η δημοτική Αρχή να διατηρήσει το κεκτημένο της απελθούσας αρχής Δημαρά, όπου με νομοθετική ρύθμιση η οποία προωθήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουλόπουλο, προτρεπόμενον από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ν. Κοντοέ,  καθορίστηκε Κοινωνικό Τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες.

Και γι αυτό όταν ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Γρηγόρης, προερχόμενος από την παράταξη Σπαρτινού, πρότεινε τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ να συνεργήσουν με αίτημα της δημοτικής Αρχής για διεύρυνσή του, μόνον που δεν τινάχθηκαν. στο ταβάνι.

Και τούτο διότι, όπως διατύπωσε ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος: «Εμείς δεν είμαστε αριστεροί. Είμαστε κουμμουνιστές».

Απάντηση αυτή στον Ηλία Γρηγόρη, που του επισήμανε ότι ο Κ. Πελετίδης ηγείται αριστερής δημοτικής αρχής και θα έπρεπα να είναι περισσότερος προσεκτικός, αφού τις όποιες συνέπειες των πράξεών του θα τις επωμιστούν και αυτοί που τον στήριξαν στην Β΄ Κυριακή.

Και επειδή η κομματική ιδιοκτησιακή αντίληψη περί Δήμου έγινε εμφανής από την πρώτη συνεδρίαση.

Και επειδή η αλήθεια και ο. βήχας δεν μπορεί να κρυφτούν, από την αρχή της σαββατιανής συνεδρίασης οι νεοφώτιστοι σύμβουλοι της παράταξης Πελετίδη, έκαναν έναρξη «εργασιών», αυτή έγινε με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν θα έρθει στην εξουσία.

Γι αυτό και ο Κ. Πελετίδης, προκειμένου να πείσει  τους δυσπιστούντες της αντιπολίτευσης ή ίσως και για να επιδείξει δυναμικότητα προς τα έσω, φρόντισε, αν και δήμαρχος αυτός όλων των Πάτρέων (αν θέλετε το πιστεύετε), να εκλαϊκεύσει τους στόχους του κόμματος.

«Διαχειριζόμαστε το αστικό σύστημα και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Όταν θα έρθουμε στην εξουσία  θα εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα» δικαιολογήθηκε.

Και ο Αντιδήμαρχος Κορδάς που τον συναισθάνθηκε, συμφώνησε απόλυτα μαζί του. Και μάλιστα υπερακόντισε αυτού, λέγοντας: «Όταν θα έρθει ο Σοσιαλισμός»!

Δεν ξεκαθάρισε πάντως κανείς από τους δύο, μέχρι τότε τι θα γίνει, αφού έτσι ή αλλιώς  είναι δημοτική Αρχή. Δεν θα ασκήσουν αστική διαχείριση; Και αυτό που κάνουν τι είναι;

Και για να μην μείνει κάτι αδιευκρίνιστο, ο Κ. Πελετίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πάλι, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες στον κόσμο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα αναλάβει κυβέρνηση, θα φροντίσει να πάρουν περισσότερα λεφτά οι δήμοι για τις ανάγκες τους, ήταν η απάντηση του Ηλία Γρηγόρη, προς τον δήμαρχο Πατρέων.

Και εισέπραξε την χλεύη Πελετίδη: Θα φέρετε με το απορριμματοφόρο τα λεφτά;». Σε αυτό συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας(;) κ. Αθανασόπουλος, που ξαναρώτησε: «Με το απορριμματοφόρο;».

Ευτυχώς όμως που έφερε η πλειοψηφία ένα εύρωστο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπου με τα χρήματά του, που θα διατεθούν για την υλοποίησή του θα αναμορφωθεί όλη η Πάτρα!  Δυόμισι εκατομμύρια ευρώ όλα κι όλα είναι τα χρήματα που θα διατεθούν! Που δεν φθάνουν ούτε για ζήτω! Και αυτό δεν είναι αστική διαχείριση.

Και  πάλι ευτυχώς όμως αφού, όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως από την δημοτική Αρχή, αυτό δεν είναι το επιθυμητό της τεχνικό πρόγραμμα, αλλά το επιβαλλόμενο από τις ανάγκες.
Και προς θεού. Μην νομίσετε ότι πρόκειται για διαχείριση και μάλιστα αστικού τύπου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις