Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για στήριξη των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για στή...

"Σήμερα είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, είναι αντιγραφή όσων περιγράφονται στην Συνθήκη της Μπολόνια"

Ψήφισμα εκδόθηκε αππο το δημοιτκό συμβούλιο της Πάτρας  για τη  στήριξη των υπάλλήλων του Πανεπιστημίου. Το ψήφισμα έχει ως εξής: "Για μια ακόμα χρονιά, το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Σε κρίσιμο πρόβλημα όμως, αναδεικνύεται η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο, όπως και με την συνολική πολιτική της, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το κρίσιμο αυτό πρόβλημα, αφορά τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο αλλά και εκείνους στον Δήμο. Είναι στρατηγική του κεφαλαίου, που προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά του, με εργαλεία την Ε.Ε. και την κυβέρνηση, συντρίβουν τους εργαζόμενους.

Σήμερα είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, είναι αντιγραφή όσων περιγράφονται στην Συνθήκη της Μπολόνια, στη Λευκή Βίβλο, στην Στρατηγική της Λισσαβόνας, γιατί προσαρμόζουν ακόμη περισσότερο, στις ανάγκες της αγοράς τα Πανεπιστήμια.

Το «νέο» Πανεπιστήμιο θα το πληρώσουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών».

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων βρίσκεται δίπλα στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και στηρίζει τον αγώνα τους να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μην μπει κανείς σε διαθεσιμότητα."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις