Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Οι Υπερέξι" από χθες και στα σινεμά της Πάτρας - Για μικρούς και μεγάλους

"Οι Υπερέξι" από χθες και στα ...

Προβάλλεται και τρισδιάστατη

Χαράς ευαγγέλια για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο καθώς από χθες 6 Νοεμβρίου ξεκίνησε να παίζεται στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε παράλληλα με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και μία ημέρα πριν την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ (σήμερα 7 Νοεμβρίου 2014)η νέα ταινία – ψηφιακού animation του στούντιο της Disney, με τίτλο «Οι Υπερέξι».

Στην πρεμιέρα της νέας αυτής πρωτότυπης ταινίας animation της Disney, «Οι Υπερέξι  - Big Hero 6» που έγινε την περασμένη Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Αθήναιον, στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα  παρευρέθηκε ο γνωστός και συμπαθής ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, που είναι η ελληνική φωνή του πρωταγωνιστή – ρομπότ Μπέιμαξ.

O γνωστός ηθοποιός δανείζει τη φωνή του στον Μπέιμαξ, το πληθωρικό και τρυφερό λευκό ρομπότ της ταινίας. Οι Υπερέξι, μια κωμική περιπέτεια με ήρωα τον Χίρο Χαμάντα, ένα παιδί-θαύμα που ασχολείται με τη ρομποτική, είναι γεμάτη από συναίσθημα και χιούμορ και η σημαντική φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ του Χίρο και του Μπέιμαξ είναι η «καρδιά» της ταινίας. Είναι η πρώτη φορά που ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης προσφέρει τη φωνή του για μεταγλώττιση ταινίας και, όπως δήλωσε, ήταν μια «απολαυστική διαδικασία».

Στις κατάμεστες αίθουσες Αθήναιον 1 και 2 οι νεαροί θεατές και οι γονείς τους απόλαυσαν την ταινία ενώ στο φουαγιέ φωτογραφήθηκαν με τον τεράστιο φουσκωτό Μπέιμαξ που βρισκόταν εκεί.

Σύμφωνα με το στόρι, ο Χίρο Χαμάντα είναι ένα παιδί θαύμα της ρομποτικής που ζει στη φανταστική μητρόπολη του Σαν Φρανσόκιο, κάτι μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Τόκυο. Η ζωή του επιφυλάσσει περίεργα παιχνίδια και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επικίνδυνη και μυστηριώδη απειλή. Ο Χίρο δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρατεύσει τις δεξιότητες του και να μετατρέψει μια αλλόκοτη παρέα από συντρόφους σε ατρόμητη ομάδα hi-tech σούπερ ηρώων.

Με σύμμαχο τον καλύτερο του φίλο, ένα τουρλωτό ρομπότ που ακούει στο όνομα Μπέιμαξ, την εθισμένη στην αδρεναλίνη Γκο-Γκο Τομάγκο, τη μάγισσα της χημείας Ξινομελένια, το τέρας της καθαριότητας Γουασάμπι και τον παθιασμένο Φρεντ, ο Χίρο θα κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει το μυστήριο.

Διάρκεια: 103 λεπτά.

Η ταινία διανέμεται από την εταιρεία Feelgood και θα παίζεται και σε 3D (μεταγλωττισμένη και στην πρωτότυπη κόπια στα αγγλικά).

Το φιλμ έχει ήδη προβληθεί στα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ του Τόκιο και του Άμπου Ντάμπι μέσα στον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το σενάριο της ταινίας έχει βασιστεί στον υπερήρωα της Marvel Comics με το ίδιο όνομα. Η σκηνοθεσία είναι των Don Hall και Chris Williams και είναι η 54η ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνει. Την ταινία «Οι Υπερέξι» έχουν φτιάξει οι ίδιοι δημιουργοί των ταινιών «Ραλφ, η επόμενη πίστα» και «Frozen, Ψυχρά και Ανάποδα» που ως γνωστό έκανε ρεκόρ εισπράξεων την περασμένη χρονιά.

Όπως γράφτηκε, ο φουσκωτός κεντρικός ήρωας θυμίζει το αντίστοιχο ανθρωπάκι - σήμα της εταιρείας Michelin.

*Ακόμα στην μεταγλωττισμένη κόπια της ταινίας στα ελληνικά χαρίζουν τις φωνές τους οι Ντίνος Σούτης, Χρήστος Θάνος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Φοίβος Ριμένας, Στέλιος Ψαρουδάκης, Ακίνδυνος Γκίκας, Νεφέλη Τουλιάτου, Δάφνη Μανούσου, Λουκία Μανδάλη, Χάρις Κυριακίδη, Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture