Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαίνονται γαλάζιοι εμφύλιοι ανά τη χώρα- Ποιοί διαγκωνίζονται για τα ψηφοδέλτια στη Δυτική Ελλάδα

Μαίνονται γαλάζιοι εμφύλιοι ανά τη χώρα-...

Στην Αχαΐα μεγάλη είναι η σύγκρουση του νυν βουλευτή Νταβλούρου με τον πρώην γ.γ. Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη

Σε τροχιά εκλογών κινούνται όλες οι ΝΟΔΕ ενω ήδη έχουν φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου πληροφορίες για τους νεοδημοκρατικούς εμφύλιους

Η μάχη  δεν γίνεται μόνο στις δυο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, αλλά υπάρχουν πολλές μικρές πολιτικές συγκρούσεις ανά την επικράτεια και ήδη έχουν φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου πληροφορίες για τους νεοδημοκρατικούς εμφύλιους.

Η αγωνία και η πίεση είναι πολύ μεγάλη, καθώς η ΝΔ στο ενδεχόμενο μιας ήττας, θα έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά 50% μικρότερη σε δύναμη, το οποίο συνεπάγεται λιγότερους 60-65 βουλευτές, ενώ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχει και μεγάλη ανανέωση.

Στην περιφέρεια Αττικής, η μάχη διεξάγεται μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του καραμανλικού, Γιώργου Βλάχου, που έχει ανεβάσει τη δοσολογία της κριτικής στην κυβέρνηση. Η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του γνωστού εφοπλιστή, έχει μεγάλη δημοτικότητα και προηγείται σταθερά και άρα χωρίς άγχος απέχει από την αντιπαράθεση.

Η αγωνία και η πίεση είναι πολύ μεγάλη, καθώς η ΝΔ στο ενδεχόμενο μιας ήττας, θα έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά 50% μικρότερη σε δύναμη

Στην Α΄ Πειραιώς, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει να αντιμετωπίσει τον Βασίλη Μιχαλολιάκο που ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές από τον Γιάννη Μώραλη και έχει πολλές φορές στρέψει τα πυρά του στον πρώην υπουργό. Αν και δεν θα είναι υποψήφιος στην συγκεκριμένη περιφέρεια, αλλά πιθανότατα στη Λακωνία, εντούτοις ο αντίπαλός του Κ. Αρβανιτόπουλου θα είναι ο γαμπρός του, νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος (έχει παντρευτεί την μοναχοκόρη του) με τον οποίο υπάρχει αντιπαλότητα.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ανατρέπεται το σκηνικό, καθώς υπάρχει σκέψη να πολιτευθεί με σταυρό, μετά από πολλά χρόνια ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ενώ μεγάλος αγώνας γίνεται για το ποιοι θα επανεκλεγούν σε περίπτωση ήττας, μεταξύ του Γιάννη Ιωαννίδη, του Σταύρου Καλαφάτη, του Κώστα Γκιουλέκα και της Έλενας Ράπτη, ενώ θα πολιτευθεί και ο γ.γ. Δημοσίων Εργων, Σίμος Σιμόπουλος.

Στην Β΄ Θεσσαλονίκης θα πολιτευθεί ο πρώην γ.γ. συντονισμού της κυβέρνησης και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, όπου θα έχει απέναντί του τον πρώην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, τον Θόδωρο Καράογλου.

Στις Σέρρες ήδη «σφάζονται» και υπάρχει «πόλεμος» με παραπολιτικά και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος μεταξύ του νέου Κώστα Καραμανλή, πρώτου εξαδέλφου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και γιου του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή Αχιλλέα Καραμανλή (αδελφού του ιδρυτή της ΝΔ), με την Φωτεινή Αραμπατζή (διατηρεί ισχυρό τοπικό ΜΜΕ) και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόφιλο Λεονταρίδη που έχει και τη στήριξη του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Καρασμάνη που εκλέγεται στο νομό Πέλλας. Ο Γ. Καρασμάνης συγκρούεται με τους Δάνη Τζαμτζή (στενό πολιτικό φίλο του Βαγγ. Μεϊμαράκη) και τον νεοεκλεγέντα Διονύση Σταμενίτη (πρόεδρο της νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης και η σύζυγός του είναι η μια εκ των δυο γραμματέων του Πρωθυποργού) που δεν είδαν με καλό μάτι την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον ορίσει υπουργό.

Στην Αχαΐα μεγάλη είναι η σύγκρουση του νυν βουλευτή Νταβλούρου με τον πρώην γ.γ. Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη που έχει την υπόγεια στήριξη και του πρωθυπουργικού επιτελείου. Στην Αιτωλοακαρνανία σφάζονται οι νυν βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε πόλεμο παραπολιτικών και αιχμηρών σχολίων σε τοπικά ή ακόμα και κεντρικά blogs και sites.

Στα Ιωάννινα, η ΝΔ θα εκλέξει σε περίπτωση ήττας έναν βουλευτή και ήδη στο παρασκήνιο υπάρχει ένταση, καθώς τη θέση διεκδικούν, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Σταύρος Καλογιάννης.

Στην Κέρκυρα, ήδη ο Νίκος Δένδιας μετακόμισε στην Β΄ Αθηνών, όπου θα πολιτευθεί πρώτη φορά και παλεύουν, ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας (διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, Δημοσθένης Δαβέττας. Στην Άρτα, ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος (μέλος της ομάδας του Μ. Βορίδη στην Κ.Ο. της ΝΔ) θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο με δυνατά ονόματα, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό σε τοπικά γαλάζια συστήματα εξουσίας.

Έξαλλοι είναι στα Τρίκαλα με το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς οι βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης (κουμπάρος με τον Μ. Βορίδη) και Μιχάλης Ταμήλος, είδαν τον νεοεκλεγέντα συνάδελφό τους, Κώστα Σκρέκα να γίνεται υπουργός Ανάπτυξης. Στην Κόρινθο υπάρχει υπόγεια αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά και του νέου βουλευτή, Χρίστου Δήμα, γιου του πρώην επιτρόπου στην Ε.Ε., Σταύρου Δήμα.

Στη Λέσβο ήδη υπάρχει μεγάλη παρασκηνιακή ένταση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που θα πολιτευθεί στο νομό και του νυν βουλευτή και πρώην νομάρχη, Παύλου Βογιατζή. Στη Χίο μετακόμισε από την Α΄ Αθηνών ο Νότης Μηταράκης για μεγαλύτερη ασφάλεια και για να επανεκλεγεί όπως θεωρεί, διότι δεν έχει δυνατό αντίπαλο. Στα Χανιά ο ανταγωνισμός είναι διαρκής ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τους Μανούσο Βολουδάκη (σκληρός σαμαρικός) και Κυριάκο Βιρβιδάκη (ανιψιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη).

TheTOC.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις