Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Kαταφθάνει ο αγαπητός ερμηνευτής και τραγουδοποιός Κώστας Τουρνάς στην Πάτρα

Kαταφθάνει ο αγαπητός ερμηνευτής και τρα...

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2014 στο Disco Room όπου είχε ξαναεμφανιστεί πριν από τρία περίπου χρόνια

«Ήλιε μου – Ήλιε μου», «Άνθρωπε αγάπα», «Κύριες και Κύριοι», «Η μηχανή του χρόνου», «Ο πιο καλός τραγουδιστής», «Ο Αχιλλέας από το Κάιρο», «Δεν μετανιώνω», «Μην της το πεις», «Όπου φυσάει ο άνεμος» «UFO» (με το οποίο είχε προσπαθήσει να πάει στην Γιουροβίζιον με την Ελλάδα στις αρχές του ’80 αλλά έμεινε επιλαχών).

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες του σπουδαίου και ιδιαίτερα αγαπητού ερμηνευτή και τραγουδοποιού Κώστα Τουρνά που αναμένεται να παρουσιάσει live κατά την μουσική του εμφάνιση που προγραμματίζεται για τις 15 Δεκεμβρίου 2014 στην Πάτρα, στο αγαπημένο στέκι Disco Room στην οδό Αγίου Ανδρέου και Πατρέως.

Ο Κώστας Τουρνάς είχε ξαναέρθει στο Disco Room του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου, στις 3 Φεβρουαρίου 2012 και η εμφάνιση του είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός που άρχισε να ξεχωρίζει στα εγχώρια μουσικά πράγματα από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, έχει γεννηθεί στην Τρίπολη της Αρκαδίας και έζησε εκεί μέχρι 10 χρονών ενώ το 1959 ήρθε στην Αθήνα όπου άρχισε μαθήματα κιθάρας. Στα 13 του έκανε το πρώτο του γκρουπ που έπαιζε λατινοαμερικάνικα τραγούδια.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος «το καλοκαίρι το 1967 και μη συνειδητοποιημένος τι σημαίνει επταετία, τι σημαίνει χούντα, στον κόσμο μου εγώ, ασχολούμαι με την μουσική». Λίγο αργότερα σαν επαγγελματίας πια, παίζει και τραγουδά σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας ενώ εμφανίστηκε και για πρώτη φορά επαγγελματικά, στα Καμμένα Βούρλα με διάφορους φίλους και συνεργάτες. Αυτή ήταν η πρώτη τους χορευτική ορχήστρα.

Πριν τη θητεία του στο στρατό, πούλησε όλα του τα μηχανήματα, ενισχυτή, κιθάρες ηλεκτρικές, μικρόφωνα, εφέ και έμεινε με μια ξύλινη κιθάρα και ορκίστηκε ότι το ημερομίσθιο του μουσικού για εκείνον τελείωσε. Έγραφε τραγούδια σ' ένα χαρτί, δανειζόταν και από ένα φίλο του ένα μονοφωνικό κασετόφωνο και με την κιθάρα του έπαιζε μελωδίες. Εκείνη την εποχή έγραφε και τραγούδια σε συνεργασία με φίλους του. Το «Ήλιε μου» είναι ένα τραγούδι που η μουσική του γράφτηκε σε συνεργασία με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Την άνοιξη του 1971, πριν ακόμα ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε πρόβες με τους θρυλικούς πλέον POLL. O Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Σταύρος Λογαρίδης και ο Κώστας Παπαϊωάννου έκαναν την μεγαλύτερη επιτυχία που γνώρισε ποτέ μουσικό γκρουπ στην Ελλάδα. Η μπάντα των POLL έβγαλε κομμάτια που έμειναν διαχρονικά όπως τα «Άνθρωπε αγάπα», «Έλα Ήλιε μου», «Στην Πηγή μια Κοπέλα», «Αετοί», «Η Γενιά μας» κ.α.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ο Κώστας Τουρνάς που πριν τρία χρόνια τον είδαμε και ως κριτή στο τραγουδιστικό διαγωνιστικό σώου Just the two of Us στο κανάλι Mega, ξεκίνησε προσωπική καριέρα με το δίσκο «Απέραντα Χωράφια». Ακολούθησαν τα άλμπουμ «Αστρόνειρα», «Κυρίες & Κύριοι», «Λευκά Φτερά», «Επί Γης Ειρήνη», «Στο Σινεμά», «Τρωικός Πόλεμος», «Αγαπημένη», «Η Πρόβα», «Τώρα», «Λίγη Αμαρτία», «Υπερβολές», «Tora Tora Tora», «Κλισέ», «Παιχνίδι», «Αλητείες», «Κάτω απ' την Ακρόπολη», «Ντουέτα» με τη συμμετοχή 12 κλασικών τραγουδιστών, και «Κλέβει ο Καιρός».

Το Disco Room που έχει καθιερώσει  τις live εμφανίσεις μουσικών καλλιτεχνών των δεκαετιών ’80 και ’90, τη νέα χειμερινή περίοδο φιλοξένησε ήδη την Σοφία Αρβανίτη με τον Μιχάλη Ρακιντζή στις 24 Οκτωβρίου και έπεται στις 7 Νοεμβρίου 2014 η live εμφάνιση του Θάνου Καλλίρη με τον Λάμπη Λιβιεράτο.

Να προσθέσουμε πως πολλοί ερμηνευτές έχουν πει τραγούδια του 65χρονου σήμερα Κώστα Τουρνά ενώ ο ίδιος έχει συνθέσει πάνω από 600 τραγούδια.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View