Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κίνδυνος να πλημμυρίσει ο Αλφειός

Ηλεία: Κίνδυνος να πλημμυρίσει ο Αλφειός

"Είναι χειμώνας και δεν ξέρεις πότε θα βρέξει. Με την παραμικρή μπόρα θα πλημμυρίσουν οι περιουσίες μας"

Την έντονη ανησυχία τους για το πιθανό ενδεχόμενο της εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του αναχώματος στον κάμπο των Μακρισίων  εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής με αφορμή του γεγονότος ότι οι εργασίες κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων  έχουν διακοπεί εδώ και δεκαοκτώ μέρες.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης του ποταμού, έγινε γνωστό πως με βάση την ενημέρωση που υπάρχει από την ανάδοχη εταιρεία, οι εργασίες θα αρχίσουν και πάλι Τρίτη η Τετάρτη όταν θα έχουν έρθει τα νέα συρμάτινα πλέγματα που χρησιμοποιούν για την ενίσχυση του αναχώματος.

«Είναι χειμώνας και δεν ξέρεις πότε θα βρέξει. Με την παραμικρή μπόρα θα πλημμυρίσουν οι περιουσίες μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν συνεχίζουν το έργο.  Έχουν αδυνατίσει το πιο επικίνδυνο σημείο του αναχώματος και το νερό δεν κρατιέται με τίποτα», υποστηρίζει ο κ Παναγιώτης  Καλογερόπουλος.

Ο πρώην πρόεδρος των Μακρισίων κ Θανάσης Δάγλαρης επεσήμανε πως οι εργασίες έχουν διακοπή εδώ και 18 μέρες και πως ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι περιουσίες τους από τα νερά του ποταμού είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

«Επιβεβαιωθήκαμε»

Αρκετοί από τους κατοίκους της περιοχής εξέφρασαν τον ισχυρισμό πως οι φόβοι τους για διακοπή των εργασιών επιβεβαιώθηκαν.

«Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας και οι ανησυχίες μας. Το έργο έχει διακοπεί εδώ και 18 μέρες. Δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε η διευθέτηση της κοίτης ούτε η υλοποίηση της μελέτης αντιπλημμυρικών έργων. Από το 2003 που έσπασε το ανάχωμα και πλημμύρισε η περιοχή έχουμε σοβαρά προβλήματα».

«Εγώ βλέπω ότι ξεκίνησε ένα έργο, το οποίο δεν ολοκληρώνεται. Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει γιατί. Αν δεν συνεχιστεί το έργο, το ποτάμι θα μπει μέσα στις περιουσίες μας. Το 2003 ο κόσμος είχε πέντε φράγκα και έφτιαξε πέντε πράγματα, σήμερα παίρνει ψωμί βερεσέ», επεσήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Γιώργος Λεπάτσος.

«Το 1981 με τις τότε πλημμύρες είχα ανασύρει νεκρό από αυτό εδώ το σημείο. Το φαινόμενο των πλημμυρών το έχουμε ζήσει πολλές φορές και με την αυτή την κακαιρία δεν μπορούμε να κοιμηθούμε», υποστηρίζει ο κ Θανάσης Τσούρας.

ΣΥΡΙΖΑ:  Έχουν τραυματικές εμπειρίες

«Οι κάτοικοι των Μακρισίων έχουν τραυματικές εμπειρίες γιατί στο συγκεκριμένο σημείο το νερό έφθασε στο ανάχωμα το 2003 όταν είχαμε φαινόμενα πλημμυρών.  Από τότε και κάθε χειμώνα ζουν τις ίδιες τραυματικές εμπειρίες και κατά συνέπεια είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους και οι κινητοποιήσεις τους», τόνισε ο κ Νικος Παπαβασιλείου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεωργιόπουλος: «Το έργο θα συνεχιστεί»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ Γιώργος Γεωργιόπουλος επεσήμανε πως το έργο θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα , σύμφωνα, όπως είπε, με την ενημέρωση που έχει από την ανάδοχο εταιρεία.  Επεσήμανε, ότι με βάση την ενημέρωση που έχει, η εταιρεία αναμένει μία νέα παραγγελία συρμάτινων πλεγμάτων, υλικό απαραίτητο για την ενίσχυση του αναχώματος προκειμένου να ενισχυθεί  το ανάχωμα ενώ όσον αφορά την ροή της χρηματοδότησης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις