Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Κόβουν κορδέλες" σε δημόσια έργα με απλήρωτους εργάτες – Σε απόγνωση οι οικογένειες των συμπολιτών

Πάτρα: "Κόβουν κορδέλες" σε δη...

Εκτεταμένο το πρόβλημα, επισημαίνουν τα Συνδικάτα

Καθεστώς φαίνεται πως αποτελεί εδώ και καιρό η «απληρωσιά» στα δημόσια έργα υποδομών που βρίσκεται σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Όπως πληροφορείται το thebest.gr σε δεκάδες εργάτες που απασχολούνται στα εργοτάξια οφείλονται πολλά δεδουλευμένα με αποτέλεσμα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους.

Συμπολίτες που επικοινώνησαν με το thebest.gr υποστηρίζουν ότι για τις υπηρεσίες του που προσέφεραν σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι ή και νωρίτερα, έχουν πάρει μόνο κάτι «ψιλά» και τα χρωστούμενα μετριούνται σε χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα εκπρόσωποι Συνδικάτων της περιοχής σημειώνουν ότι πλέον η κατάσταση αυτή έχει εξελιχθεί σε συνήθη πρακτική για τους εργολάβους και προσθέτουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές οι εργαζόμενοι πήραν τα χρήματά τους μόνο μετά από παρέμβασή των Ενώσεων.

Ωστόσο οι περισσότεροι από τους εργάτες φοβούνται να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές γνωρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρόκειται να ξαναβρούν δουλειά, αφού από εργολάβο σ’ εργολάβο θα περάσει η σχετική πληροφόρηση.

Αυτό την ανασφάλεια των συμπολιτών είναι που εκμεταλλεύονται οι κατασκευαστικές, σημειώνουν με νόημα οι συνδικαλιστές που καλούν τους απλήρωτους, Έλληνες και αλλοδαπούς, να ξεπερνούν τους φόβους και να διεκδικούν τα χρήματά τους οργανωμένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις