Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Aπόψε και το σαββατοκύριακο στην "Αγορά" ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος με την μουσική παράσταση "Προορισμός"

Πάτρα - Aπόψε και το σαββατοκύριακο στην...

Στις 21.00 - Η παράσταση είναι βασισμένη στα τραγούδια του πρώτου του ολοκληρωμένου, προσωπικού δίσκου

Ο 29χρονος ταλαντούχος Πατρινός ερμηνευτής Χρήστος Κωνσταντόπουλος σήμερα Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και το σαββατοκύριακο 1η και 2 Νοεμβρίου στις 21.00, θα παρουσιάσει στη σκηνή του θεάτρου Αγορά στην οδό Καραισκάκη, στην Πάτρα μία μουσική παράσταση που είναι βασισμένη στα τραγούδια του πρώτου του ολοκληρωμένου, προσωπικού δίσκου με τίτλο «Προορισμός» που κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης άνοιξης από την Phonograph music production και παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία σε εκδήλωση στον Ιανό της Αθήνας με ομιλητές τον Νότη Μαυρουδή και τον σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοίτη.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο thebest.gr, στόχος της μουσικής παράστασης είναι να επικοινωνήσει το υλικό του δίσκου «Προορισμός» αρχικά με το κοινό της γενέτειρας του, της Πάτρας και στη συνέχεια να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Ήδη για πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων προγραμματίζεται η μεταφορά της παράστασης σε μουσική σκηνή της Αθήνας, κατόπιν θα ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές ενώ προβλέπεται και να επαναληφθεί στην Πάτρα.

«Στο επίκεντρο της παράστασης είναι ένα νέο αγόρι που ξεκινάει με μία βαλίτσα στο χέρι για ένα ταξίδι όπου ο τελικός προορισμός θα είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Εκτός από τα τραγούδια του δίσκου, στην παράσταση ερμηνεύω κι άλλα αγαπημένα και γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Νότη Μαυρουδή που ήταν για μένα ο πρώτος μου δάσκαλος αλλά και του Σταμάτη Κραουνάκη όπως το “Μαμά Γερνάω” και το “Είδα την Άννα κάποτε” του Διονύση Σαββόπουλου. Θα πλαισιώνομαι από τέσσερις μουσικούς, τον Γιώργο Ντούρη – βιολί, ενορχηστρώσεις, τον Νικολάι Κομισσάροβ – βιολοντσέλο, τον Κώστα Νικολόπουλο – ακορντεόν και τον Μιχάλη Δάρμα στο κοντραμπάσο. Εκτός από το τραγούδι η παράσταση “Προορισμός” θα συνδυάζει και άλλα είδη όπως στοιχεία από video art και animation», ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Ο δίσκος “Προορισμός” περιέχει 10 τραγούδια, τα πέντε εκ των οποίων έχει συνθέσει ο Πατρινός μουσικός και πιανίστας Γιώργος Δίπλας ενώ στα υπόλοιπα έχει γράψει τη μουσική ο ίδιος ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του από το ωδείο Paganini της Πάτρας όπου έκανε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής και θεωρίας της μουσικής ενώ ακολούθησαν σπουδές στο Πυθαγόρειο Ωδείο στην Άνοιξη Αττικής. Εκεί έκανε ένα ενδιαφέρον σεμινάριο φωνητικής και μουσικής εξερεύνησης, στο τέλος του οποίου ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και οι άλλοι σπουδαστές πραγματοποίησαν ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, με παρόντα τον ίδιο τον συνθέτη. Τότε ήταν που ο σημαντικός συνθέτης Νότης Μαυρουδής άκουσε για πρώτη φορά τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο να ερμηνεύει τα τραγούδια του και τον ξεχώρισε.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο δίσκος “Προορισμός” διαθέτει ένα σύγχρονο, φρέσκο ήχο και απευθύνεται και σε ένα κοινό νέων ανθρώπων που προβληματίζονται και ψάχνονται λίγο παραπάνω. Ο δίσκος περιέχει ποιήματα και στιχουργήματα γραμμένα τόσο από καταξιωμένους ποιητές και στιχουργούς όπως ο Διονύσης Καρατζάς (Ο δράκος χρόνος) και ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης όσο και από σύγχρονους νέους ποιητές όπως η Νίκη Κωνσταντοπούλου (Προορισμός, Αερόστατο, Μαύρο τάνγκο, Το θηρίο) και δημιουργούς όπως ο Πατρινός δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Κωνσταντίνος Μάγνης (Ο έρωτας λένε) και ο επίσης Πατρινός Νίκος Λαδικός. Στίχους έχει γράψει και ο Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος.

*Την σκηνοθεσία και χορογραφία της μουσικής παράστασης «Προορισμός» επιμελήθηκε η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, το σενάριο είναι της Νίκης Κωνσταντοπούλου που είναι αδελφή του ερμηνευτή, τα Animation - Video Art επεξεργάστηκε ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος, τα σκηνικά και κοστούμια επιμελήθηκε η Βάλια Ψωμιάδη ενώ στην παράσταση συμμετέχουν και οι Μαρία Ρούτση, Όλγα Σκεπετάρη.

Υπεύθυνος για τον ήχος είναι ο Νάσος Φιλιππόπουλος, για τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος και χειριστής H/Y ο Γιώργος Ζαγορίτης.

Τιμή εισιτηρίου - 10 ευρώ.

Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης - Θέατρο «Αγορά», Καραϊσκάκη 149, Πάτρα.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6955 564814.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι το thebest.gr.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture