Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε η επίσημη έναρξη του νέου πολιτιστικού χώρου της Πάτρας "Γραμμές Τέχνης" με live των Deadbeat Escapement

Απόψε η επίσημη έναρξη του νέου πολιτιστ...

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Σήμερα Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 γύρω στις 10 το βράδυ θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του νέου πολιτιστικού – θεατρικού χώρου της Πάτρας «Γραμμές Τέχνης» που βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος 271, μετά την οδό Παπαφλέσσα.

Η βραδιά όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, θα περιλαμβάνει χάπενινγκ αλλά και συναυλία της Πατρινής μπάντας των Deadbeat Escapement.

Ο νέος αυτός πολιτιστικός χώρος αναμένεται να φιλοξενήσει πολλαπλές δράσεις με άξονα τις τέχνες. Οι «Γραμμές Τέχνης» θα λειτουργεί ως θεατρική και μουσική σκηνή, εκθεσιακός χώρος, αίθουσα για events, βιβλιοπαρουσιάσεις και σεμινάρια.

Στις 3 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί επίσημα και η λειτουργία της Θεατρικής σκηνής με το έργο «Το μπουφάν της Χάρλευ» του Βασίλη Κατσικονούρη, μία παραγωγή της Εταιρίας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο-Τοπίας όπου παίζει η Μαίρη Σιδηρά ενώ στις 20/11/2014 θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Ανάμεσα σε δύο κόσμους». Η παράσταση "Ανάμεσα σε δύο κόσμους" θα ανέβει σε σκηνοθεσία Βασίλη Κόκαλη με τους: Ελένη Κουτροκόη, Γιώργο Λογαρά, Πάνο Λουκαϊδη, Αναστασία Μακράκη, Νικολέττα Μπακοπούλου,  Χρύσα Παπαδημητρίου, Καλλιρρόη Τσώκου. Σκηνικά – κοστούμια: Ιωάννης & Κοψίνης. Κινησιολογία: Μαριαλένα Λώλου και μουσική: Deadbeat Escapment.

Τις «Γραμμές Τέχνης» εμπνεύστηκαν και έστησαν οι Πατρινοί Νικολέτα Μπακοπούλου και Ιωάννης Κοψίνης. Ο Ιωάννης Κοψίνης είναι γνωστός εικαστικός δημιουργός ενώ ασχολείται και με την μουσική.

Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η Νικολέττα Μπακοπούλου και ο Ιωάννης Κοψίνης μίλησαν σε εκπροσώπους των τοπικών Μέσων ενημέρωσης και αναφέρθηκαν στα σχέδιά τους για τις «Γραμμές Τέχνης», τονίζοντας πως μέσα από αυτό το καινούριο εγχείρημα τους, θέλουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον που μπορεί να μην είναι και τόσο εμπορικό. Εξάλλου διευκρίνισαν πως ο πολιτισμός δεν είναι επιχείρηση, πως και οι δύο έχουν τα επαγγέλματά τους, σε άλλους χώρους και πως οι «Γραμμές Τέχνης» δεν δημιουργήθηκαν με κυρίαρχο σκοπό το οικονομικό όφελος αλλά το καλλιτεχνικό.

Στο χώρο έχουν προγραμματιστεί μαθήματα Θεατρικής αγωγής και θεατροπαιχνίδι όπου θα διδάξει ο Πατρινός ηθοποιός Βασίλης Κόκκαλης, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, που γνωρίσαμε από τελευταίες παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με καλλιτεχνικό διευθυντή το Θοδωρή Αμπαζή.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις που του μετέδωσαν θεατράνθρωποι όπως ο Κουγιουμτζής, ο Λαζάνης, η Πιττακή, ο Ποταμίτης αλλά και την σκηνική του πείρα, θέλει να ωθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν πτυχές του εαυτού τους, να ενεργοποιήσουν την φαντασία, την κρίση την κοινωνικότητα και την έκφρασή τους. Θα διδάξει δράσεις απελευθέρωσης, αυτοσχεδιασμού, δημιουργίας ρόλων και στο τέλος κάθε συνάντησης θα γίνεται συζήτηση για όσα προηγήθηκαν αλλά και για την προετοιμασία της επόμενης φοράς.

Μέσα από την διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού θα δημιουργηθεί μία παράσταση με πρωταγωνιστές τα παιδιά και θα παρουσιαστεί στο τέλος του κύκλου του θεατρικού παιχνιδιού στις Γραμμές Τέχνης.

Η θεατρική αγωγή θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 12 -2 το μεσημέρι έως τον Μάιο και η μηνιαία συμμετοχή είναι 25 ευρώ.

Ακόμα στις Γραμμές Τέχνης δημιουργείται ένα θεατρικό εργαστήρι υποκριτικής τέχνης για ενήλικες όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με το θέατρο και την τέχνη του ηθοποιού. Έτσι, θα γεννηθεί παράλληλα ένας πυρήνας για την μετέπειτα στελέχωση του εκεί θεάτρου.

Τα σεμινάρια υποκριτικής με υπεύθυνο το Βασίλη Κόκκαλη βασίζονται πάνω στην ρώσικη παράδοση και θα περιλαμβάνουν τρεις βασικές ενότητες με διάρκεια τρία τρίμηνα. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης ενότητας θα ξεκινήσουν οι πρόβες ενός έργου που θα επιλέξουμε και θα παρουσιάσουμε στις Γραμμές Τέχνης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5-9 μ.μ και η μηνιαία συμμετοχή είναι 35 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture