Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Αχαϊα: 550 πολίτες βοηθάει ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου

Δυτική Αχαϊα: 550 πολίτες βοηθάει ο Κοιν...

Στήριξη των κοινωνικών δομών ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Λαλιώτης

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, παραβρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Παναγιώτης Λαλιώτης.

Ο κ. Λαλιώτης στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συγχαρεί την πρόεδρο της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη, για την σημαντική προσφορά του Κοινωνικού Τομέα σε συνανθρώπους μας που πληρώνοντας βαρύ το τίμημα της οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και ένα πιάτο φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Είναι άλλωστε, δραματικά τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Κοκκίνη στη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε πως αυτή τη στιγμή ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με την καταλυτική βοήθεια της τοπικής Εκκλησίας, εξυπηρετεί 550 συνανθρώπους μας, ένας αριθμός εξαιρετικά υψηλός.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, αναφερόμενος στις κοινωνικές δομές των Δήμων και στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και στήριξής τους, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δυστυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να καλύψει την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους.Η Πολιτεία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι βλέπει τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια ως θέμα φιλανθρωπίας. Ξεχνούν όμως οι κυβερνώντες ότι με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει σήμερα χιλιάδες Έλληνες να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Θέλουν και επιδιώκουν μία κοινωνία τεμαχισμένη, αποδυναμωμένη και αποκαρδιωμένη, ώστε δια μέσου του φόβου να σκύβει υπομονετικά το κεφάλι. Οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι και να ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ζητούμενο παραμένει η διαμόρφωση μιας κοινωνίας που δεν θα έχει ανάγκη από «τεχνική υποστήριξη» και ελεημοσύνη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις