Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Υπό κατάληψη εδώ και τρεις μέρες και το τμήμα Θεατρικών σπουδών

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Υπό...

Τα βασικά αιτήματα των φοιτητών είναι η στέγαση, η σίτιση αλλά και τα θέματα της μη διαγραφής φοιτητών και των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων

Τουλάχιστον τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκίνησαν κατάληψη εδώ και μία εβδομάδα και συγκεκριμένα τα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών καθώς και το τμήμα της Χημείας.

Βασικά αιτήματα διεκδίκησης των φοιτητών είναι να μην ισχύσει η απόφαση του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων για τις διαγραφές των λεγόμενων «αιωνίων» φοιτητών και παράλληλα να μην ισχύσουν οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων. Κυρίαρχα ζητήματα – αιτήματα των φοιτητών αποτελούν και το θέμα της στέγασης καθώς και της σίτισης.

 

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, υπό κατάληψη βρίσκεται πλέον εδώ και τρεις μέρες και το τμήμα των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας (φοιτητές του τμήματος βγήκαν και μίλησαν σήμερα στην ΕΡΑ Πάτρας, στην εκπομπή της δημοσιογράφου Χρυσής Κοσμάτου) και αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο τμήμα της Φιλολογίας.

Η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου έστειλε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, επιστολή προς τον Αχαιό υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ζητά να δοθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών της Πάτρας καθώς και στο ζήτημα της σίτισης και της στέγασης των φοιτητών του Αγρινίου.

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών υπογραμμίζει ακόμα πως οι καταληψίες φοιτητές «είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις