Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη του Δ. Δραγατάκη σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο

Πάτρα: Συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη το...

Για τα 100 χρόνια από την γέννησή του

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο " Το Ωδείο Παρουσιάζει........." διοργανώνει την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014  ώρα 20.00 στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Μαιζώνος 42 & Αράτου (Παλαιό Μουσείο) σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών,  συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη του Δ. Δραγατάκη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του.

Θα παρουσιασθούν από το " Patras Contemporary Music Ensemble " & την Κωνσταντίνα Πιτσιάκου (σοπράνο) τα έργα του Συνθέτη:

Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ.1 (1957), Σονάτα αρ.2 για βιολί και πιάνο (1961), Tραγούδια για πιάνο και σοπράνο και Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ.5 (1974).

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Κ. Πιτσιάκου        ( σοπράνο)

Γ. Μαυρίδης          ( βιολί )

Μ. Σαφάροβα        ( βιολί )

Α. Σελαλμαζίδη     ( βιολί )

Ρ. Σμαγκούλοβ       ( βιόλα )

Ν. Κομισάροβ         (βιολοντσέλο )

Ανδρ. Ζαφειρόπουλος ( πιάνο )

 

Δημήτρης Δραγατάκης

(22 Ιαν. 1914, Πλαταννούσα Ιωαννίνων -  18 Δεκ. 2001 Αθήνα)

Ο Δημήτρης Δραγατάκης συνθέτης  και μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής έντεχνης μουσικής του 20ού αιώνα. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών βιολί και ανώτερα θεωρητικά. Συμμετείχε επί σειρά ετών στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (1951-1969) και δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, όπου διετέλεσε επίσης μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος (1977-2001). Ένα μεγάλο μέρος της νεώτερης γενιάς Ελλήνων συνθετών υπήρξαν μαθητές του.Διετέλεσε μέλος ΔΣ του ΠΜΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΕΜ, μέλος του Συμβουλίου Οργάνωσης Συναυλιών της ΚΟΑ. Διακρίθηκε σε πολλούς διαγωνισμούς σύνθεσης, ενώ για το σύνολο του έργου του βραβεύτηκε με το Βραβείο "Μαρία Κάλλας" από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και με το Βραβείο "Γ.Α.Παπαϊωάννου" της Ακαδημίας Αθηνών. Το μουσικό του ιδίωμα είναι αρκετά προσωπικό και αξιοποιεί στοιχεία της μουσικής πρωτοπορίας της εποχής του και της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του έχει εκδοθεί και δισκογραφηθεί.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture