Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Από αύριο το δεκαήμερο των φθινοπωρινών εκπτώσεων-Πού θα κυμανθεί το ποσοστό τους-Αντιδράσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Πάτρα:Από αύριο το δεκαήμερο των φθινοπω...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους

Ξεκινά από αύριο Σάββατο 1η Νοεμβρίου και στην αγορά της Πάτρας το δεκαήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του στις συνεχείς εκπτώσεις, ενώ λέει όχι στο κυριακάτικο άνοιγμα στις 2 Νοεμβρίου. Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος το ποσοστό της έκπτωσης στην ένδυση και στην υπόδυση αναμένεται να κυμανθεί από 15 έως 30%. Την ίδια ώρα καταγράφονται ξανά αντιδράσεις στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Έμποροι και εμποροϋπάλληλοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Κυριακής στη Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον κ. Ρώρο το δεκαήμερο των εκπτώσεων και η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές ευνοούν τα πολυκαταστήματα και μέσα από αυτές τις ενέργειες μεθοδεύεται η κατάληψη από μεγάλες επιχειρήσεις του μεριδίου που έχουν στην αγορά οι μικρομεσαίοι.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος:

Την 1η Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο έως της 10 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα, θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 2013 για πρώτη φορά. Έρευνα που διεξάγει το ινστιτούτο μας  της ΕΣΕΕ ΙΝΕΜΥ δείχνει  ότι τα αποτελέσματα είναι ισχνά.

Ο ΕΕΣΠ είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το καθεστώς των συνεχών εκπτώσεων -προσφορών που δημιουργούν σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό.

Η πρόταση μας είναι δύο περίοδοι εκπτώσεων χειμερινές – καλοκαιρινές και δικαίωμα έως τέσσερα (4) δεκαήμερα προσφορών με ανακοίνωση τους στον αρμόδιο Εμπορικό Σύλλογο.

Η κυβέρνηση  μετά την παταγώδη αποτυχία του θεσμού έχει εκφράσει την βούληση για αλλαγή του πλαισίου. Η ψήφιση των ενδιάμεσων εκπτώσεων βέβαια έρχεται να εξυπηρετήσει άλλα σχέδια της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα την απελευθέρωση της Αγοράς, την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και την απελευθέρωση του ωραρίου.

Έτσι σύμφωνα με τον Ν. 4177/2013 την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων.

Είχαμε εκφράσει τους φόβους μας ότι πάμε για πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών. Έτσι και έγινε. Με Υπουργική Απόφαση και το πρόσχημα του τουρισμού η Κυβέρνηση επέτρεψε σε δέκα (10) περιοχές την λειτουργία των καταστημάτων και τον Μάρτιο του 2015 θα καταργείτο η Κυριακάτικη Αργία σε όλη την χώρα…………….

Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης ανεστάλη προσωρινώς μετά από παρέμβαση των ΕΕΣΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ.

Τώρα και  ο πλέον δύσπιστος απέναντι στις θέσεις μας συνάδελφος, αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να «τσακίσει» την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, το εμπόριο και μάλιστα του Ελληνικού, το προσφέρει «βορράν» στα πολυεθνικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, (mall,  εκπτωτικά χωριά κ.λ.π.). Τώρα είμαστε πιο «σοφοί», την Κυριακή 2/11/2014 Δεν Ανοίγουμε, σεβόμαστε την Κυριακάτικη Αργία, δεν δημιουργούμε Αγορά στα πολυκαταστήματα.

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 η Ομοσπονδία των εργαζομένων έχει προκηρύξει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.

Απευθυνόμαστε στους καταναλωτές, τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη τους σε τυχόν Ανοικτά Καταστήματα.

Αγορά την Κυριακή σημαίνει Λουκέτο στην μικρομεσαία επιχείρηση, ενίσχυση της επισφαλούς, αδήλωτης, απλήρωτης εργασίας, αποδοχή της γενιάς των 180 ευρώ. Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στο Εμπόριο σηματοδοτεί την επέκταση στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τράπεζες, εφορίες κ.α..

Επειδή στις 7 Νοεμβρίου 2014 εκδικάζεται στο ΣΤΕ η κοινή προσφυγή Εργοδοτών – Εργαζομένων για την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων για πλήρη απελευθέρωση σε δέκα (10) περιοχές και μετά φυσικά επέκταση σε όλη τη χώρα, έχει σπουδαία σημασία η ενεργοποίηση κοινού μετώπου εργοδοτών – εργαζομένων – κινημάτων – καταναλωτικών οργανώσεων κ.α.. Αντιστεκόμαστε στην Λαίλαπα.

Η Πάτρα υπήρξε Πρωτοπόρα στην Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, από το 1906. Συνεχίζουμε στα βήματα των προγόνων μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις