Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλισσός: Οι κάτοικοι "τρέμουν" από την παρουσία κεραίας κινητής τηλεφωνίας – Ζητούν απαντήσεις

Αλισσός: Οι κάτοικοι "τρέμουν"...

Από τις αρμόδιες Αρχές

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Αλισσού Αχαΐας η παρουσία κεραιών και «πιάτων» εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στη Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, μετά τα φανάρια του Άνω Αλισσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι συμπολίτες φοβούνται τις αρνητικές συνέπειες που ενδεχομένως θα προκύψουν για τη δημόσια υγείας και την ποιότητα της ζωής τους από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Κάτω και Άνω Αλισσού απέστειλαν προς την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη και την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, σχετική επιτροπή. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Επειδή από την λειτουργία των εν λόγω κεραιών, έχει δημιουργηθεί εύλογη ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σχετικά  με το ενδεχόμενο μη τυχόν προκύψουν αρνητικές συνέπειες για την  δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον που αφορά την προάσπιση του εννόμου αγαθού της υγείας των μελών του σωματείου μας, απάντων κατοίκων των Αλισσών σας καλούμε, να μας γνωστοποιήσετε αν η κεραία κινητής τηλεφωνίας, λειτουργεί νομοτύπως, έχοντας την προβλεπόμενη από τον άνω φορέα, άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και αν υφίσταται βεβαίωση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ότι ελήφθησαν μέτρα προς προστασία του κοινού από μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 εδ.α Ν. 1733/1987, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 39 παρ.4 Ν.2496/1997.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρ. 3 παρ. 14 του Ν. 2867/2000 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων είναι αρμόδια για την χορήγηση άδειας λειτουργίας σταθμού βάσεως (κεραίας)."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις