Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πάτρα: Η εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Καλλ...

Επίκαιρες ομιλίες και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Αχαίας. Κατά την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κ. Έφη Αναλυτή και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

 

Ακολούθησε  ομιλία του Αντιπλοίαρχου κ. Δημήτρη Μαντέλη με θέμα :

 

"Ιστορικό πλαίσιο ενάρξεως ναυτικού αγώνα. Οι συνιστώσες και ο ρόλος της Πάτρας το 1940" και έπειτα το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ κ. Μόνικα Σολωμού,  η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο του ΕΕΣ στην εποποιία του '40 και την προσφορά των εθελοντριών αδελφών νοσοκόμων.

 

Τις ομιλίες "έντυσε" ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό του Κων/νου Μιχαλόπουλου. Στη συνέχεια αφηγήθηκαν το Χρονικό του '40 η Μαρία Αναλυτή και ο Λάκης Βανδαράκης και  πραγματοποιήθηκε μουσικό πρόγραμμα απο την Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την  δεύθυνση της Λίνας Γερονίκου και καλλιτεχνική επιμέλεια Βασίλη Ακριβού. Ακολούθησε προσκλητήριο Πατρινών πεσόντων.

 

Μια ονομαστική αναφορά σε 89 Πατρινούς που σκοτώθηκαν στο Αλβανικό μέτωπο, απο την έρευνα του Κων/νου Μιχαλόπουλου. Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, γεύτηκε την τεράστια επιτυχία, τον ενθουσιασμό και την συγκίνηση των παρευρισκομένων, όπου καθένας τους, ένοιωσε περήφανος για την ιστορία της Πατρίδος του, που παραμένει αλώβητη στο πέρασμα του χρόνου.

 

Στον ίδιο χώρο λειτουργούσε έκθεση του Συλλέκτη Αντώνη Μόσχου όπου πλήθος κόσμου θαύμασε το αυθεντικό πολεμικό υλικό του έπους του '40 όπως στολές, όπλα, ντοκουμέντα και έγγραφα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής,αντικείμενα κ.α

 

Η εκδήλωση ήταν υπο την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture