Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το έργο «Ορφέας στο Μπαρ» της Χλόης Κουτσουμπέλη ανεβαίνει μέσα στο Νοέμβριο στην "Αγορά" της Πάτρας

Το έργο «Ορφέας στο Μπαρ» της Χλόης Κουτ...

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κοινωνικό και ανατρεπτικό έργο

Μία νέα θεατρική παράσταση ετοιμάζεται αυτό το διάστημα για να ανέβει μέσα στο μήνα Νοέμβριο του 2014 στην σκηνή της «Αγοράς» της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης στην οδό Καραισκάκη, στην Πάτρα.

Πρόκειται για την παρουσίαση του θεατρικού έργου της Θεσσαλονικιάς συγγραφέως Χλόης Κουτσουμπέλη με τίτλο «Ορφέας στο Μπαρ» που είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πάροδος το 2005.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κοινωνικό και ανατρεπτικό έργο που αντλεί έμπνευση από τον μύθο του Ορφέα και της Ευριδίκης ενώ μεταξύ των συντελεστών της παράστασης θα είναι η Πατρινή ερασιτέχνις ηθοποιός Θεανώ Κανελλάκη, η οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Μιχάλη Σμυρλή την περασμένη περίοδο στην αξιόλογη παράσταση «Φθινοπωρινή Ιστορία» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαλαμή.

Η συγγραφέας Χλόη Κουτσουμπέλη έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστηήμιο. Πάθος της είναι η ποίηση. Διαβάζει, γράφει, εκδίδει και δημοσιεύει. Έχει γράψει το μυθιστόρημα "Ψιθυριστά".

Το θεατράκι «Αγορά» ιδρύθηκε και λειτούργησε το Μάρτιο του 1990 ενώ στην πρώτη του ιδιαίτερα δημιουργική δεκαετία συνδέθηκε με τις θεατρικές παραστάσεις της σκηνοθέτιδας και νυν καθηγήτριας στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευανθίας Στιβανάκη όπως οι συγκλονιστικές «Τρωάδες».

Η δημιουργία της «Αγοράς» οφείλεται σε εθελοντές Πατρινούς που συσπειρώθηκαν γύρω από την Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης (1987), ανάμεσα τους η καθηγήτρια φιλόλογος Ευγενία Αρβανίτη - Παλαιολόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture