Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδ...

Δείτε στιγμιότυπα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, έρχεται στο προσκήνιο η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής ιδιαίτερα στην Ελλάδα που τα παιδιά έχουν χαρακτηριστεί ως τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάλεσε τα σχολεία όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο».

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος θέλοντας να στηρίξουν την οργανωμένη προσπάθεια κατα της παιδικής παχυσαρκίας οργάνωσαν δράσεις που παρουσιάστηκαν στο α δημοτικό σχολείο Οβρυάς καθώς και στον παιδότοπο Petite boutique με τη συμμετοχή σχολείων.

Οι σπουδαστές του τμήματος ΣεΦ με επικεφαλής τον καθηγητή και μέλος του Chef club Κερκυρας  κ.Χρήστο Σταματόπουλος παρουσίασαν την Πέμπτη 23/10 σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Οβρυάς, κατόπιν πρόσκλησης απο το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και της Διευθύντριας κας Αλεξοπούλου, την αναγκαιότητα του πρωινού και εναλλακτικές προτάσεις για ενα υγειεινό  αλλά και νόστιμο πρωινό. Στη συνέχεια οι σπουδαστές Σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δ.Ε παρασκεύασαν΄μαζί με τους μικρούς μαθητές μπάρες δημητριακών δίνοντας τους μια ιδεά για ενα νόστιμο και υγιεινό σνάκ.

Επίσης μποράστηκε σε όλα τα παιδιά ενα υγιεινό και νόστιμο κεικ με φρουκτόζη και κακάο αποδεικνύοντας οτι το υγιεινό μπορεί να είναι και πολύ νόστιμο. Στη δράση συμμετείχαν και οι σπουδάστριες παιδαγωγικών οι οποίες οργάνωσαν παιχνίδια με θέμα την υγιεινή διατροφή για τους μαθητές της α’ και β’ δημοτικού με τίτλο «φτιάξε το δικό σου υγιεινό πιάτο» Οι μικροί μαθητές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για όλα όσα σημαντικά έμαθαν απο τους νεαρούς σπουδαστές.

Την Παρασκευή 24/10 οι δράσεις συνεχίστηκαν στον νέο παιδότοπο Petite Boutique όπου μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της διαιτολόγου κας Κόττικα που με πολύ ζωντανό τρόπο εξήγησε στα παιδιά τι πρέπει και τι δε πρέπει να τρώνε για να είναι υγιεις να μην παχαίνουν και να έχουν ενέργεια. Ακολούθησαν παιχνίδια με θέμα τη διατροφή Επίσης μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά υγιεινές λιχουδιές αποδεικνύοντας οτι το υγιεινό μπορεί να είναι και πολύ νόστιμο.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος με ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το κύρος και την εκπαιδευτική υπεροχή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις