Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ξεκίνησαν και φέτος οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Αχαικού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Ξεκίνησαν και φέτος οι συναντήσεις της Λ...

Το πρώτο βιβλίο που συζητήθηκε ήταν το μυθιστόρημα «Αγριόκυκνοι, Τρεις κόρες της Κίνας», της Chang Jung

Την Δευτέρα 20/10/2014 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Αχαικού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων για την φετινή χρονιά, με συντονίστρια την Ευφροσύνη Παπαδοπούλου – Μαρλαφέκα, Ιστορικό και Φιλόλογο και τα μέλη Άγκυ, Αναστασία, Πέπη, Βιβή, Στέλλα, Σεβαστή, Εύη, Κίττυ & Σάντυ.

Συζητήθηκε το βιβλίο «Αγριόκυκνοι, Τρεις κόρες της Κίνας», της Chang Jung, σε μετάφραση Κ. Καρούση, 1998, Εκδόσεις Εστία.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, με την σύγχρονη ιστορία της Κίνας, από 1909 – 1978, όπου η συγγραφέας αναφέρει και καταγράφει την ζωή τριών γενεών, Κινέζων γυναικών πριν και μετά την πολιτιστική επανάσταση του Μάο και διατρέχει, περιγράφει τα εκατό χρόνια από την πρόσφατη ιστορία της Κίνας, μέσα από προσωπικές αναμνήσεις της συγγραφέως από την Κίνα, όπου έζησε έως τα 26 της χρόνια.

Η Γιούγκ Τσάνγκ περιγράφει τη ζωή τριών γυναικών στην Κίνα, της γιαγιάς της, της μητέρας της και της ίδιας, ως τη φυγή της στο Λονδίνο το 1978, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Μάο, σε ηλικία 26 χρονών, όπου και ζει σήμερα. Στο Λονδίνο γυρίζει σελίδα και απομακρύνεται ψυχικά από όσα έζησε στην Κίνα. Δέκα χρόνια αργότερα την επισκέπτεται η μητέρα της. Οι ιστορίες τις οποίες αφηγείται συγκλονίζουν την Τσάνγκ. Οι αναμνήσεις εισβάλλουν και πάλι στο μυαλό της, η Κίνα την κυριεύει ξανά. Μετά από αυτό επισκέπτεται την Κίνα αρκετές φορές και μαγνητοφωνεί τις αφηγήσεις της μητέρας της. Το υλικό αυτό, μαζί με τις δικές της αναμνήσεις, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία χτίστηκαν οι Αγριόκυκνοι.

Μέσα από τις περιγραφές της συγγραφέως, γνωρίζουμε και παίρνουμε γεύση από τα βάσανα στα οποία υποβλήθηκαν εκατομμύρια ψυχές Κινέζων. Η Κίνα από τις αρχές του περασμένου αιώνα βρίσκεται σε συνεχή πολιτικό αναβρασμό. Η κατοχή από τις ξένες ευρωπαϊκές δυνάμεις, η πτώση του αυτοκράτορα, η εισβολή των Γιαπωνέζων στη Ματζουρία, ο απελευθερωτικός αγώνας του Τσανγκ και Τσεκ, η Μεγάλη Πορεία του Μάο, η νέα εισβολή των γιαπωνέζων, ο εμφύλιος και η επικράτηση των κομμουνιστών, το απολυταρχικό καθεστώς του Μάο Τσε Τούνγκ.

Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 1991, πουλήθηκε σε 5 εκατομμύρια αντίτυπα μεταξύ 1992 και 1994 ως το βιβλίο της χρονιάς στην Μ. Βρετανία. Η συγγραφέας απέκτησε το NCR Book Award.

*Να προσθέσουμε ότι η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 24/11/2014 διαβάζοντας το καινούριο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη με τίτλο «Νίκη».

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων υλοποιεί «Λέσχη Ανάγνωσης» από το 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View