Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χαράς ευαγγέλια για τους πιτσιρικάδες – Επιστρέφει ο αγαπημένος τους ήρωας, Χάρι Πότερ

Χαράς ευαγγέλια για τους πιτσιρικάδες – ...

Δημοσιοποιείται αυτή την Παρασκευή νέα ιστορία από την συγγραφέα Τζόαν Ρόουλινγκ

Μία νέα ιστορία με πρωταγωνιστές από τον κόσμο του νεαρού και δημοφιλέστατου μάγου, του διοπτροφόρου Χάρι Πότερ που υποδύθηκε σε 8 συνολικά ταινίες ο 25χρονος σήμερα Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ, θα δημοσιεύσει η συγγραφέας Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ στον ιστότοπο Ρottermore, όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας Το Βήμα.

Υπέκυψε άραγε η εκατομμυριούχος πλέον Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ στις πιέσεις των αναγνωστών της και ενδεχομένως των κινηματογραφικών παραγωγών να επαναφέρει τον Χάρι Πότερ και το σύμπαν της σχολής των μαθητευόμενων μάγων Χόγκουαρντς. Εν μέρει, όχι ακριβώς, επισημαίνει το tovima.gr.

Η Βρετανή συγγραφέας της δημοφιλούς παιδικής - νεανικής σειράς (τα βιβλία έχουν «μοσχοπουλήσει» όπως και οι ταινίες) με πρωταγωνιστή τον διοπτροφόρο, χαριτωμένο και ορφανό από γονείς μάγο, έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν πρόκειται να εκδώσει έναν νέο, όγδοο, τόμο περιπετειών του Χάρι Πότερ. Να θυμίσουμε πως το τελευταίο βιβλίο της σειράς είχε «σπάσει» σε 2 κινηματογραφικά μέρη για ευνόητους εμπορικούς λόγους.

Ετοιμάζει ωστόσο, κατ' εξαίρεση, μια ιστορία με πρωταγωνιστές από τον κόσμο του Χάρι Πότερ που θα αναρτηθεί στον ιστότοπό της Ρottermore. Η ιστορία μάλιστα αναμένεται να δημοσιευθεί και να κοινοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, ανήμερα της γιορτής του Halloween (το γιορτάζουν ιδιαίτερα σε Αγγλία και ΗΠΑ), ως δώρο-έκπληξη στους φίλους και λάτρεις του Χάρι Πότερ.

Γιορτή των πνευμάτων, με έντονο μυστικιστικό περιεχόμενο, το Halloween, που γιορτάζεται στον δυτικό κόσμο την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων, είναι η γιορτή των τρομαχτικών πλασμάτων και των μαγισσών. Έτσι, η ιστορία της Ρόουλινγκ θα επικεντρωθεί στην Ντολόρες Άμπριτζ, την κακιά μάγισσα καθηγήτρια του Χόγκουαρτς που έκανε την εμφάνισή της στο σύμπαν του Χάρι Πότερ στον τόμο «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα». Την υποδύθηκε η αξιόλογη Αγγλίδα ηθοποιός Ιμέλντα Στόντον.

Η ιστορία θα αφηγείται το παρελθόν της μάγισσας Άμπριτζ προτού καταλήξει στο Χόγκουαρτς. «Η Άμπριτζ είναι όχι μόνο ένα από τα πιο μοχθηρά πλάσματα στο Χόγκουαρτς, αλλά και το μόνο πρόσωπο πέρα από τον λόρδο Βάλντεμορτ που άφησε μόνιμο σημάδι στον Χάρι Πότερ», διαβάζουμε στον ιστότοπο.

Το Ρottermore αναφέρει ότι η ιστορία θα έχει έκταση 1.700 λέξεων, θα αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες από το παρελθόν της Άμπριτζ και θα διανθίζεται με πολλά προσωπικά σχόλια της Ρόουλινγκ για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε δημοσιεύσει στο Ρottermore άλλη μια περιπέτεια του Χάρι Πότερ τον περασμένο Ιούλιο στην οποία ο Χάρι δεν ήταν πια μικρός, αλλά τριαντάρης, με ένα μυστηριώδες κόψιμο στο μάγουλό του, και παντρεμένος με την Τζίνι Πότερ, αδελφή του Ρον Γουέσλι, η οποία είναι δημοσιογράφος.

Να δούμε αν η νέα ιστορία θα φτάσει και μέχρι την μεγάλη οθόνη.

*Να θυμίσουμε πως αυτές τις μέρες στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε προβάλλεται η ενδιαφέρουσα κομεντί «What If – Φίλοι ή κάτι παραπάνω» σε σκηνοθεσία Μάικ Ντόουζ όπου πρωταγωνιστούν ο Ντάνιελ Ράντκλιφ και η 29χρονη Ζόι Καζάν, η οποία είναι εγγονή του σπουδαίου πολυβραβευμένου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Ηλία Καζάν.

Η Ζόι Καζάν έχει ήδη συμπρωταγωνιστήσει στο παρελθόν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Revolutionary Road» του Σαμ Μέντες το 2009 ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι έχει διακριθεί και στο θεατρικό σανίδι, στη σκηνή της Νέας Υόρκης, ερμηνεύοντας το ρόλο της Masha στον «Γλάρο» του Τσέχωφ, σε μία αξιόλογη παράσταση προ πενταετίας στο Μπρόντγουαιη.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture