Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιάννης Μανιάτης: Αύριο στην Πάτρα, μεθαύριο στις ΗΠΑ για τα πετρέλαια

Γιάννης Μανιάτης: Αύριο στην Πάτρα, μεθα...

Ο υπουργός Περιβάλλοντος θα έχει επαφές με εκπροσώπους εταιρειών

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί την Κυριακή ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης προκειμένου να έχει κύκλο επαφών με την αμερικανική κυβέρνηση αλλά και επενδυτές με το θέμα των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες να κυριαρχεί στην ατζέντα. Πριν το ταξίδι για τις ΗΠΑ ο κ. Μανιάτης μεταβαίνει αύριο στην Πάτρα όπου θα κάνει ενημέρωση για τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί για έρευνες υδρογονανθράκων στον πατραϊκό κόλπο ενώ αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει σύντομα και στο Κάτακολο αλλά και στα Ιόνια νησιά και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στο ταξίδι του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη ο κ. Μανιάτης έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Εrnest Μoniz, την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για θέματα ενέργειας, Catherine Novelli, ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων πετρελαϊκών εταιρειών όπου θα παρουσιαστούν οι δυο γύροι παραχωρήσεων.

Παράλληλα, θα γίνουν δυο διαλέξεις σε ενεργειακά think tank: η πρώτη στο Center for Strategic and International Studies με θέμα τις ενεργειακές προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου και η δεύτερη στο Πανεπιστήμιο  Columbia της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μανιάτης θα έχει επίσης συνάντηση με τον ελληνο- αμερικανό μεγαλοεπενδυτή που ειδικεύεται σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας Γ. Σακελλάρη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το περιβάλλον χαμηλών τιμών του πετρελαίου έχει επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια της Ελλάδας για ανάπτυξη των υδρογονανθράκων, το αντίθετο μάλιστα.

«Το ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτο και έντονο. Οι επενδύσεις αυτές είναι μακροπρόθεσμες και δεν επηρεάζονται από βραχυπρόθεσμες αλλαγές των τιμών. Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός των εταιρειών δείχνει ότι θα αυξηθούν οι τιμές».

Τέλος ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται για το shale gas και ότι δεν θα δώσει άδεια ακόμη κι αν υπάρξει σχετικό αίτημα.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ σε άτυπη ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των χωρών που υποστήριξαν τους πιο προωθημένους στόχους για τη μείωση των εκπομπών και την προώθηση των ΑΠΕ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αποφάσεις για την Κύπρο, τονίζοντας ότι είναι πλέον ξεκάθαρο προς την Τουρκία ότι εάν θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία ένας από τους συνομιλητές τον οποίο θα πρέπει να αναγνωρίσει είναι η νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά