Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H Μαρία Κυριακοπούλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

H Μαρία Κυριακοπούλου για την επέτειο τη...

"Δεν είναι απλά μια μνημειακή αναφορά"

Ο επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλά μια μνημειακή  αναφορά, είναι και πρέπει να είναι μια δημιουργική συμβολή στην αποτίμηση του μεγάλου ιστορικού γεγονότος της αντίστασης κατά του χιτλερισμού και του φασισμού, που περνά μέσα από την ιστορική μνήμη και τη βιωμένη εμπειρία, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Και αυτή είναι η τεράστια σημασία για την ελευθερία των λαών, την εθνική ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία. Είναι τα ιδανικά για τα οποία ο λαός μας πριν  74 χρόνια δημιούργησε την Εθνική Αντίσταση και πάλεψε για τη ζωή του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθερία.

Οι Έλληνες έδωσαν ένα τιτάνιο και άνισο αγώνα, αλλά νικηφόρο ενάντια στην ένοπλη φασιστική επίθεση. Το μεγάλο ΟΧΙ αποτέλεσε το μεγάλο ΝΑΙ στην ελευθερία και τη Δημοκρατία .

Και σήμερα η Ελλάδα βιώνει μια ιδιότυπη κατοχή από τους «εταίρους-προστάτες-δανειστές» που της αφαιρούν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης, οικονομικής αυτοδυναμίας.

Ζει μια νέα τραγωδία με την ανθρωπιστική κρίση να βαθαίνει, αφού το 1/3 του πληθυσμού έχει οδηγηθεί στη φτωχοποίηση, το ενάμιση εκατομμύριο βιώνει την ανεργία, η Δημοκρατία βρίσκεται στο περιθώριο και η χώρα δέχεται πολλαπλές απειλές.

Σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο ο λαός πρέπει να απαντήσει με τη δική του αντίσταση για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Μαρία Ηλία Κυριακοπούλου

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου της «Κοινωνικής Συμφωνίας»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις