Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρέλαση υπό βροχή, σιδηρόφρακτη και με συγκεντρώσεις, παρουσία Νικόλαου Μαντζούφα

Πάτρα: Παρέλαση υπό βροχή, σιδηρόφρακτη ...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Υπό βροχή και με αποκλεισμένο τον χώρο της εξέδρας των επισήμων να αποκλειστεί με κάγκελα θα πραγματοποιηθεί η σημερινή παρέλαση στην Πάτρα για την επέτειο του "όχι".Εκτός από το κενό ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων, θα είναι και φέτος σε επιφυλακή όλη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., οι ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ., καθώς και τα ΜΑΤ, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο  Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας.

Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της παρέλασης, θα συμμετάσχει στην πορεία.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον τόπο που έπεσε η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα από σμήνη φασιστικών βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων, μπροστά στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες.

Kαι οι 34 απολυμένοι μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας, θα δώσουν το «παρών» στις σημερινές εκδηλώσεις .

Θα παραβρεθούν και στην Δοξολογία που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Πάτρας και στη συνέχεια θα παίξουν εμβατήρια στη διάρκεια της παρέλασης των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στην Αγίου Ανδρέου.

Η παρουσία τους στη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι εθελοντική, σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και εν προκειμένω με τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ως ένδειξη καλής θέλησης αφού ως γνωστόν η Πάτρα δεν διαθέτει Δημοτική μπάντα.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων

7.30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλως των εκκλησιών φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

8 π.μ. Έπαρση της σημαίας

11 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

10.50 π.μ. Τέλος προσέλευσης επισήμων

11.30 π.μ. Στη συνέχεια στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά  από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί στο Μνημείο της  Ελευθερίας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων (στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων).

12.00 μ. Παρέλαση επί της οδού Αγίου Ανδρέου, προ των επισήμων που θα είναι στην πλατεία Τριών Συμμάχων, των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ μαθητών Πολεμιστών ΕΕΣ Τμημάτων Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

17.31 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα, Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις