Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επετειακά τραγούδια της Βέμπο ακούγονται και φέτος από το κατάστημα στολών του αλησμόνητου Γιάννη Διαμαντόπουλου στην Πάτρα

Επετειακά τραγούδια της Βέμπο ακούγονται...

Στην οδό 25η Μαρτίου πίσω από την Παντάνασσα

Δύο χρόνια θα συμπληρωθούν στις 11 Νοεμβρίου 2014 από τότε που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός έμπορος της Πάτρας Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος διατηρούσε επί σειρά ετών, μαζί με την οικογένειά του, καταστήματα με παραδοσιακές και καρναβαλικές στολές στην πόλη, πίσω από τον ιερό ναό της Παντάνασσας στην οδό 25ης Μαρτίου 85.

Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος είχε ξεκινήσει με ένα στιλβωτήριο στην οδό Δημητρίου Γούναρη και στην συνέχεια άνοιξε κατάστημα με στολές στην Κορίνθου και αργότερα στην οδό 25η Μαρτίου.

Είχε πάθος με τις παραδοσιακές στολές, ενώ τιμούσε, κάθε χρόνο, με το δικό του διαφορετικό τρόπο τις Εθνικές μας Εορτές.

Ο πολύ αγαπητός σε όλους κυρ Γιάννης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έσβησε μετά από νοσηλεία περίπου μιας εβδομάδας ενώ η κηδεία του έγινε στο ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αρόη.

Κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους το κατάστημα που συνεχίζει να διαθέτει παραδοσιακές ενδυμασίες και στρατιωτικές στολές, το οποίο επάξια συνεχίζουν η κόρη του και ο εγγονός του, βάζει από μεγάφωνο να ηχούν παραδοσιακά τραγούδια. Έτσι και φέτος στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ήχησαν στην περιοχή της Παντάνασσας τραγούδια με την αλησμόνητη τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο, όπως το "Παιδιά της Ελλάδος παιδιά", κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις