Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Παράσταση χορού του Κωνσταντίνου Μίχου στο Λιθογραφείον της Πάτρας στις 16 Νοεμβρίου 2014

Παράσταση χορού του Κωνσταντίνου Μίχου σ...

Θα συνδυαστεί και με σεμινάριο contact improvisation

Μία συνάντηση αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στο χορογράφο, χορευτή και δάσκαλο της contact improvisation, Κωνσταντίνο Μίχο και τον μουσικό Αντώνη Σταυρινό θα λάβει χώρα στο θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στις 20.30.

«Παραδόξως, στην κορύφωση της κρίσης, που είναι εξίσου πολιτική και αισθητική όσο και οικονομική, ο Μίχος συνθέτει το «Μόνο» ως μια παράσταση για έναν μόνο χορευτή και έναν μόνο μουσικό (τον εξαιρετικό Αντώνη Σταυρινό). Πάνω σε μια γυμνή σκηνή, το σώμα του χορευτή μόνο με το σώμα του μουσικού. Μοναδικό “contact” για τον χορευτή, ο αυτοσχεδιασμός του μουσικού δίπλα του. Δύο παράλληλοι αυτοσχεδιασμοί με θέμα τα «όσα χρειάζονται», τα απολύτως αναγκαία.…».

«…Μια τρομπέτα, ένα πιάνο, 12 μόνο προβολείς, το σώμα μου 54 -πια- χρόνων. Μαζί αντιμετωπίζουμε την παράσταση, την απαίτηση για καθησυχαστική διασκέδαση, για νόημα, τις μνήμες μας και τις μνήμες του θεατή, τον τρόμο, την ένταση της αυτοσχεδιαζόμενης παράστασης…».

Τιμή εισητηρίου 7€

Πληροφορίες: 261 032 8394 και 6947 563 777.

Κρατήσεις: 261 032 8394.

Το ίδιο σαββατοκύριακο (15 και 16/11/2014) θα διεξαχθεί σεμινάριο contact improvisation με τον Κωνσταντίνο Μίχο στο θέατρο Λιθογραφείον. Πληροφορίες στο 6955562956 καθημερινά 11:00-13:00.

(Για τους συμμετεχοντες του σεμιναρίου υπάρχει ελεύθερη είσοδος για την παράσταση).

Όπως έχιε γραφτεί, "ο Κωνσταντίνος Μίχος είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση στον κόσμο των χορευτών. Από τους βασικούς ανθρώπους που γνώρισαν την τεχνική τού contact improvisation στους Έλληνες, η παρουσία του είναι αδιάλειπτη στα χορευτικά δρώμενα εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο η παρουσία αυτή δεν εξαντλείται στην απλή σύνθεση αρμονικών κινήσεων. Δημιουργός της ομάδας Λάθος Κίνηση, ο Κωνσταντίνος Μίχος μελετάει το χορό ως εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View