Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πατρινός Ω.Ρ.Λ. εφαρμόζει πρωτοποριακή τεχνική για την αντιμετώπιση των πολυπόδων της μύτης

Πατρινός Ω.Ρ.Λ. εφαρμόζει πρωτοποριακή τ...

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος

Ένας Έλληνας γιατρός και μάλιστα με καταγωγή από την Πάτρα εισάγει μια νέα τεχνική (παγκόσμια πρωτοτυπία), για την αντιμετώπιση των πολυπόδων της μύτης και υπόσχεται ριζικά αποτελέσματα.

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος μας μίλησε για τα καινούργια δεδομένα που εισάγει η τεχνική του στην ριζική αντιμετώπιση των ρινικών πολυπόδων.

Όπως μας είπε, μέχρι σήμερα οι προσπάθειες για τη χειρουργική αντιμετώπιση των πολυπόδων της μύτης, στηρίζονταν στην έκταση της επέμβασης. Οι γιατροί πίστευαν ότι όσο πιο ευρεία ήταν η χειρουργική επέμβαση τόσο μειωνόταν η τάση υποτροπής των πολυπόδων.

Έτσι, από την απλή αφαίρεση των πολυπόδων (πολυπεκτομή) καταλήξαμε στην ενδοσκοπική χειρουργική της μύτης με τη διάνοιξη ή και αφαίρεση των παραρρινίων κοιλοτήτων. Για ορισμένες κατηγορίες πολυπόδων όπως αυτή της μικροβιακής αιτιολογίας, οι ευρείες ενδοσκοπικές επεμβάσεις έδωσαν σε μεγάλο βαθμό τη λύση.

Στους πολύποδες όμως αλλεργικής αιτιολογίας,δεν παρατηρηθήκαν ουσιώδεις διαφορές ούτε στα ποσοστά αλλά πολλές φορές ούτε και στο χρόνο υποτροπής. Με λίγα λόγια, όποια μέθοδος και αν εφαρμόστηκε, φαρμακευτική ή χειρουργική, οι πολύποδες επανεμφανίζονταν και σε ορισμένες περιπτώσεις, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μηνών ή και εβδομάδων).

Η δική μου πρόταση, εξηγεί ο κ. Αναστασόπουλος, κινήθηκε σε πιο αιτιολογική κατεύθυνση. Εκμεταλλεύτηκα τη ριζικότητα της ενδοσκοπικής χειρουργικής αλλά προχώρησα ένα βήμα παρα πέρα αντικαθιστώντας το βλεννογόνο της μύτης που γεννά τους πολύποδες με δέρμα από τον μηρό του ασθενούς.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι το δέρμα παρουσιάζει μεγάλη ικανότητα πρόσληψης στη νέα του θέση και μεγάλη αντοχή στην επανεμφάνιση των πολυπόδων. Με απλά λόγια, στις περιοχέςόπου ο βλεννογόνος αντικαθίσταται από δέρμα, δεν εμφανίζονται ξανά πολύποδες!

Η μέθοδός μου της τροποποιημένης δερμοπλαστικής, όπως την χαρακτηρίζω, είναι μια πολύ απαιτητική τεχνική που προϋποθέτει συστηματική ενασχόληση με την ενδοσκοπική χειρουργική της μύτης.

Η μέθοδος σχεδιάστηκε για ασθενείς οι όποιοι έχουν χειρουργηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για ρινικούς πολύποδες και βλέπουν το πρόβλημά τους να υποτροπιάζει διαρκώς. Η τεχνική μου ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2013 στο περιοδικό The Journal of Laryngology and Otology. Σύντομα θα ακολουθήσει και νέα ανακοίνωση με περισσότερα δεδομένα και κάποιες τροποποιήσεις στην τεχνική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική της δερμοπλαστικής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα entathens.com και σύντομα την ιστοσελίδα nasalpolyps.gr ενώ επιπλέον μπορείτε να απευθυνθείτε και στους ιατρους Ω.Ρ.Λ της Πάτρας που συνεργάζονται με τον κ. Αναστασόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being