Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετρούν τις πληγές τους - Θλίψη κι απόγνωση για δεκάδες περιουσίες που ρημάχτηκαν

Μετρούν τις πληγές τους - Θλίψη κι απόγν...

Ευχής έργον ότι δεν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές

Η σφοδρές καταιγίδες της Παρασκευής έφεραν εικόνες καταστροφής, με τους κατοίκους των περιοχών που "χτυπήθηκαν" να βρίσκονται σε απόγνωση...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών από τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, που συγκάλεσε το πρωί σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι και ο Γ. Γραμματέας του δήμου, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές σε υποδομές, κατοικίες και καταστήματα.

Από την αυτοψία που έγινε το πρωί στο δήμο, διαπιστώθηκε ότι σοβαρά έχει πληγεί το εμπορικό κέντρο της πόλης. Καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και πάρα πολλά εμπορεύματα έχουν καταστραφεί. Η άσφαλτος έχει φύγει από το οδόστρωμα σε όλη την έκταση του δήμου, με καθιζήσεις σε πολλά σημεία. Έχουν καταρρεύσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στα ρέματα της πόλης. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και αρκετές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες.

Κι όλα αυτά, ενώ ο δήμος είχε ήδη καθαρίσει εδώ και μια εβδομάδα τα φρεάτια. Όμως, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στην πόλη από την κακοκαιρία, διότι -όπως σημειώνεται από το γραφείο δημάρχου- δεν υπάρχουν ακόμη αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη. Παρότι πρόκειται για ένα αίτημα που απευθύνεται εδώ και χρόνια προς την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την πρωινή σύσκεψη, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο δήμος να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτος. Επίσης, ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτακτη επιχορήγηση για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.

Διαβάστε εδώ τις οδηγίες της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές καλούνται να επικοινωνήσουν με το δήμο είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.

Μετρούν τις πληγές τους...


Οι ισχυρές καταιγίδες της Παρασκευής έφεραν ξανά στην επιφάνεια την έλλειψη... υποδομών στη χώρα και οι κάτοικοι περιοχών όπως η Νίκαια προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Και τι δεν είδαμε. Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο που θύμιζαν παιδικά παιχνίδια, ολόκληρες τρύπες σε τοίχους πολυκατοικιών, σπίτια που βρέθηκαν στο "μάτι του κυκλώνα", δεκάδες περιουσίες να καταστρέφονται κι ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, κάτι που συνέβη από καθαρή τύχη.

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ανταλλακτικών στη Νίκαια, αναφέρει πως "βλέπαμε τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει και να φτάνει μέχρι και το 1,5 μέτρο. Το κόστος είναι τεράστιο, αφού έχουν καταστραφεί όλα τα προϊόντα" κι όλα αυτά με φόντο το εσωτερικό του καταστήματός του, το οποίο μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Απάνλτηση υδάτων... non stop - Φωτό - newsIT
Απάνλτηση υδάτων... non stop - Φωτό - newsIT

Τρομερές καταστροφές σε κατάστημα ανταλλακτικών στη Νίκαια - Φωτό - newsIT
Τρομερές καταστροφές σε κατάστημα ανταλλακτικών στη Νίκαια - Φωτό - newsIT

Όλα τα ανταλλακτικά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς - Φωτό - newsIT
Όλα τα ανταλλακτικά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς - Φωτό - newsIT


Δείτε εδώ συγκλονιστικές φωτογραφίες από την καταστροφική καταιγίδα


Λίμνη το κατάστημα στη Νίκαια - Φωτό - newsIT
Λίμνη το κατάστημα στη Νίκαια - Φωτό - newsIT

Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο - Φωτό - newsIT
Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο - Φωτό - newsIT

Κρεοπωλείο στην Κοκκινιά - Φωτό - newsIT
Κρεοπωλείο στην Κοκκινιά - Φωτό - newsIT

Η απάντληση των υδάτων συνεχίζεται όλη την ημέρα το Σάββατο, αφού οι ποσότητες των υδάτων σε σπίτια και καταστήματα ήταν τεράστιες..

Καταστράφηκε το κρεοπωλείο στην Κοκκινιά - Φωτό - newsIT
Καταστράφηκε το κρεοπωλείο στην Κοκκινιά - Φωτό - newsIT

Φωτό - newsIT
Φωτό - newsIT

Κρανίου τόπος το κρεοπωλείο στη Νίκαια - Φωτό - newsIT
Κρανίου τόπος το κρεοπωλείο στη Νίκαια - Φωτό - newsIT
"Σωθήκαμε τελευταία στιγμή"


Παράλληλα, από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα στο Ίλιον. Η δυνατή νεροποντή που προκάλεσε την πλημμύρα μέχρι το ταβάνι του υπόγειου πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος προκάλεσε ζημιές στα οχήματα που βρίσκονταν μέσα, ενώ οι οδηγοί καταφεραν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή να σωθούν.

Πυροσβέστες με τα οχήματα της υπηρεσίας όλη τη νύχτα της Παρασκευής αντλούσαν τα νερά από το υπόγειο πάρκινγκ και μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν ήταν σίγουρος για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή όχι, παρά το γεγονός ότι από χθες δεν είχε γίνει αναφορά για αγνοούμενους.

Στο πρώτο υπόγειο πάρκινγκ, που ανήκει στο σούπερ μάρκετ δεν βρέθηκε εγκλωβισμένο άτομο .

Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο υπόγειο ακριβώς από κάτω που ανήκει σε ιδιώτη κι εκεί σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 5 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με οδηγούς που βρέθηκαν μέσα στην ώρα της δυνατής νεροποντής αναγκάστηκαν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να βγουν από το υπόγειο πάρκινγκ.

Ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν αφού ο όγκος του νερού που κατέβαινε από τη Θηβών ήταν αδύνατο να απορροφηθεί από τα ελάχιστα φρεάτια που υπήρχαν στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ.

“Είναι δυνατόν να μην ανησυχήσουμε βλέποντας τα νερά να μπαίνουν μέσα κι εμάς στα αυτοκίνητα μας;” λέει ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που είδε την περιουσία του να καταστρέφεται και γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Συνολικά 17 οχήματα έχουν υποστεί ζημιές.

Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες έχουν αντλήσει 5.400 κυβικά μέτρα νερού από το πρώτο πάρκινγκ και αντίστοιχη ποσότητα αναμένεται να αντλήσουν κι από το δεύτερο.

Το ύψος της στάθμης του νερού στο κάθε ένα από τα δύο πάρκινγκ έφτασε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα 2,20 μέτρα αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις