Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ραγίζει καρδιές το γράμμα στην Ιωάννα, την πρόωρα χαμένη 11χρονη μαθήτρια του 9ου Δημοτικού Αγρινίου

Ραγίζει καρδιές το γράμμα στην Ιωάννα, τ...

Της Έλενας Κ.

Ιωαννούλα μου… καμάρι μας. Από τη στιγμή που μάθαμε πως ”έφυγες”, πέρασε ήδη ένας μήνας. Μια αιωνιότητα και μια ημέρα.

Δεν υπάρχει σχολικό πρωινό που να μη σε θυμηθούμε, απόγευμα που να μη σε σκεφτούμε, νύχτα που να μην αναρωτηθούμε πού να είσαι αυτή τη στιγμή.Μπλοκάραμε, ακινητοποιηθήκαμε, παγώσαμε. Πώς να συλλάβουμε, μικροί και μεγάλοι, το ανείπωτο;

Τι λόγια να πούμε στους λατρεμένους σου γονείς και στην υπέροχη αδελφούλα σου…Κι όμως…Το φωτάκι της Ελπίδας και της Ανάστασης το άναψες εσύ, καρδούλα μου. Η σκέψη ότι πρέπει να βγούμε δειλά-δειλά από το σκοτάδι και να κάνουμε ό,τι θα έκανες κι εσύ. Που πάντα ήσουν από την πλευρά της ΖΩΗΣ. Που αγαπούσες όσο τίποτε το σχολείο και τους συμμαθητές σου. Τα παιδιά και το παιχνίδι.Κι έτσι έγινες έμπνευση….

Όπου ακούγονταν το όνομά σου, σα να άνοιγε ένας μαγικός κύκλος. Κανείς από τον οποίο ζητήθηκε να προσφέρει δεν αρνήθηκε ούτε δίστασε δευτερόλεπτο. Αρκούσαν οι λέξεις ” για την Ιωάννα ” …Σε εξωπραγματικά γρήγορο χρόνο, μαζεύτηκε ένα μεγάλο καλάθι με πολλά και διάφορα σχολικά είδη. Και κυρίως με κάθε λογής φωτεινά χρώματα. Τα οποία ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου προσέθεσε αφιλοκερδώς κι επιμένοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, μόλις άκουσε την ιστορία σου.

Τα πράγματα αυτά θα δωριστούν αύριο στο ειδικό σχολείο της ΕΛΕΠΑΠ. Όπως πιστεύουμε ότι θα ήθελες εσύ. Και κάθε φορά που θα αναρωτιόμαστε για το ποια απόφαση πρέπει να πάρουμε, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, θα φέρνουμε στο νου μας τα γενναία και σοβαρά σου μάτια. Και θα παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε.

Ξεκουράσου στην Κοιλάδα με τις πεταλούδες, γλυκό μου παιδί…Αν θέλεις, φώτισέ με την άγια ψυχούλα σου το δρόμο μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις