Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάνω από 10.000 τα κρούσματα Έμπολα, αγγίζουν τους 5.000 οι νεκροί

Πάνω από 10.000 τα κρούσματα Έμπολα, αγγ...

Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα έχουν σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων και των νεκρών του φονικού ιού

Το «φράγμα» των 10.000 κρουσμάτων ξεπέρασε η επιδημία Έμπολα, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 4.922, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η συντριπτική πλειοψηφία των συνολικά 10.141 ανθρώπινων κρουσμάτων έχει καταγραφεί στις τρεις χειρότερα πληττόμενες χώρες της Δυτικής Αφρικής, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Μόλις 27 περιπτώσεις έχουν διαγνωστεί σε άλλες χώρες, 20 στη Νιγηρία, τέσσερις στις Ηνωμένες Πολιτείες και από μια σε Μαλί, Σενεγάλη και Γουινέα.

Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα έχουν επίσης καταγράψει σχεδόν όλους τους θανάτους από τον φονικό ιό. Εξαίρεση είναι μόνο 10 θανατηφόρα κρούσματα, οκτώ στη Νιγηρία, ένα στις ΗΠΑ και ένα στο Μαλί.

Το βαρύτερο φόρο αίματος πληρώνει η Λιβερία, με 2.705 νεκρούς σε 4.665 κρούσματα. Ακολουθούν η Σιέρα Λεόνε με 3.896 θύματα και η Γουινέα με 926 θανάτους.

Το Μαλί είναι η τελευταία χώρα που αναφέρει θάνατο από τον Έμπολα, με θύμα ένα 2χρονο κοριτσάκι. Περισσότερα από 40 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το βρέφος έχουν τεθεί σε απομόνωση και παρακολουθούνται.

Εν τω μεταξύ, έκτακτα επιπλέον μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης νέων κρουσμάτων Έμπολα λαμβάνουν οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και Νίου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, επιβάλλοντας υποχρεωτική περίοδο καραντίνας 21 ημερών σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και ταξιδιώτες που προέρχονται από Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα. Εικοσι-μια μέρες είναι η μέγιστη περίοδος επώασης του Έμπολα.

Η απόφαση των δυο πολιτειών έρχεται μια ημέρα αφότου ιατρός στη Νέα Υόρκη που βρισκόταν στη Δυτική Αφρική με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα βρέθηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό, παρά το γεγονός ότι στους ενισχυμένους ελέγχους στο αεροδρόμιο JFK δεν εντοπίστηκε κανένα σύμπτωμα.

Μια νοσηλεύτρια που ερχόταν από τη Δυτική Αφρική έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα με τα νέα μέτρα στο Νίου Τζέρσεϊ. Δεν είχε πρόβλημα όταν έφτασε στις ΗΠΑ αλλά έχει έκτοτε ανεβάσει πυρετό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being