Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Reuters: Αναβολή για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητά η Ελλάδα από την τρόικα

Reuters: Αναβολή για τις αλλαγές στο ασφ...

Η Αθήνα πιέζει

Η Ελλάδα πιέζει την τρόικα ώστε να μην υπολογιστούν για την αξιολόγηση του προγράμματος οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, επιχειρώντας να αποφύγει τις αντιδράσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η Αθήνα είναι στα μισά της τελικής ανασκόπησης της προόδου και είναι υπό πίεση για να τελειώσει όλες τις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις πριν από τη λήψη της τελικής δόσης από το πακέτο ενίσχυσης, των 7,2 δισ. ευρώ.

Αλλά η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη δέσμευση να περάσει νόμο που θα αφορά στη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων μέχρι το Νοέμβριο, διότι το σχέδιο θα σήμαινε ουσιαστικά  περαιτέρω περικοπή των συντάξεων για πολλούς Έλληνες - υπονομεύοντας έτσι τη δέσμευση για αποφυγή νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, είπε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση, με επιστολή της προς την τρόικα, ζητά να αφαιρεθεί η μεταρρύθμιση αυτή από την τρέχουσα αξιολόγηση, υποστηρίζοντας πως το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι το 2060.

Μια άλλη πηγή, δήλωσε ότι το ΔΝΤ πιέζει την Αθήνα να ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων πριν από τη λήξη του προγράμματος, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχει χώρος για ευελιξία ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειωθεί στα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα.

"Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο πολιτικά θέμα για την ελληνική κυβέρνηση«", δήλωσε.

Η Ελλάδα το 2010, ψήφισε  νόμο για περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών, τον περιορισμό της ευρείας πρόωρης συνταξιοδότησης και την αύξηση του αριθμού των ετών εισφοράς που απαιτούνται για πλήρη σύνταξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά