Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Σήμερα η διάλεξη της Αθηνάς Κακούρη στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» για το ρόλο των Άγγλων στον Αγώνα του 1940/41

Πάτρα: Σήμερα η διάλεξη της Αθηνάς Κακού...

Διοργάνωση «Κοινοτικόν»

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο "Σπίτι του Ηπειρώτη" πραγματοποιείται η διάλεξη της Αθηνάς Κακούρη για το ρόλο των Άγγλων στον αγώνα του 1940 - 1941. Πρόκεται μια διοργάνωση του "Κοινοτικόν".

"Κατά τη διάρκεια του πολέμου 1940/41 οι Άγγλοι απέστειλαν στην Ελλάδα ένα Εκστρατευτικό Σώμα. Ο όγκος των βρετανικών στρατευμάτων και η χρονική στιγμή κατά την οποία φθάνουν στην Ελλάδα δημιουργούν έκτοτε ερωτηματικά. Η Αθηνά Κακούρη θα τοποθετήσει ολόκληρη την αγγλική αρωγή στο πλαίσιο του Ελληνικού Αγώνα, θα εξετάσει την επίδρασή της στις εξελίξεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων και γενικώς στην έκβαση του πολέμου, και θα θέσει γενικότερα αυτό το ξεχασμένο ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμο για την κατανόηση και την αξιολόγηση της κατάστασης τότε και μέχρι σήμερα" αναφέρει η πρόσκληση των διοργανωτών

Η ιστορικού περιεχομένου διάλεξη της Αθηνάς Κακούρη, διοργανώνεται από το «Κοινοτικόν», με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., στο «Σπίτι του Ηπειρώτη», Μουρούζη 14, Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις