Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Καλπάζουν" οι ψυχικές διαταραχές και η κατάθλιψη- 5 με 6 νέα άτομα κάθε μέρα χτυπούν την πόρτα του ΣΟΨΥ

Πάτρα: "Καλπάζουν" οι ψυχικές ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Πρόκειται κυρίως για άτομα μέσης ηλικίας, με συμπτώματα διαταραχών άγχους και κατάθλιψης

Πληθαίνουν ανησυχητικά τα περιστατικά ψυχικών διαταραχών στην Πάτρα ενώ υπάρχουν και κάποια καμπανάκια που χτυπάνε δυνατά όπως το σημερινό τραγικό περιστατικό με τον καθηγητή που έκοψε τις φλέβες του στο σχολείο ενώπιον μαθητών του και συναδέλφων του.

Όπως λέει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία Αγγέλα Τριανταφύλλου, η αύξηση είναι θεαματική.

Ενώ πριν από λίγα χρόνια στπν ΣΟΨΥ Πάτρας απευθύνονταν άτομα με χρόνια και διαπιστωμένα προβλήματα ψυχικής υγείας, το τελευταίο χρονικό διάστημα προσέρχονται κατά μέσο όρο 4 με 6 συμπολίτες που δεν είχαν παρουσιάσει ξανά κανένα πρόβλημα και ζητούν βοήθεια.

Πρόκειται κυρίως για άτομα μέσης ηλικίας,  με συμπτώματα διαταραχών άγχους και κατάθλιψης, ηλιακή ομάδα που  παλαιότερα αντιμετώπιζε πολύ σπανιότερα  τέτοιου είδους προβλήματα και άλλο τόσο σπάνια ζητούσε βοήθεια σε συλλόγους όπως ο ΣΟΨΥ και  εξωτερίκευε το πρόβλημα.

Ο ΣΟΨΥ, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στήριξης,  συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης ευάλωτων ομάδων και ιδιαίτερα ψυχικά ασθενών και όπως λέει η Πρόεδρός του Αγγέλα Τριανταφύλλου, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι  άνθρωποι με κατάθλιψη που  προστρέχουν στις Κοινωνικές Οργανώσεις Πολιτών όπως ο ΣΟΨΥ οι οποίες καλύπτουν τα κενά και τις ανεπάρκειες του εξαντλημένου κοινωνικού κράτους, καθώς η ψυχική υγεία στις μέρες μας είναι ο φτωχός συγγενής του ΕΣΥ.

Και ενώ το Υπουργείο Υγείας  κλείνει τα χρόνια τμήματα των ψυχιατρείων, δεν δημιουργεί κοινωνικές δομές και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν και συνεχώς πολλαπλασιάζονται, υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο.

Ο ΣΟΨΥ και οργανώσεις όπως αυτός χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της τοπικής αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Αν υπολογίσει κανείς ότι τα μόνιμα μέλη του ανέρχονται σε 400 και αφορούν ψυχικά ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και τους εκατοντάδες που προσέρχονται με συμπτώματα κατάθλιψης, αντιλαμβάνεται ότι η στήριξη είναι κάτι που το ζητά η ίδια η κοινωνία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις