Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε στην Πάτρα το «νοσταλγικό» live των Μιχάλη Ρακιντζή και Σοφίας Αρβανίτη

Απόψε στην Πάτρα το «νοσταλγικό» live τω...

Στο Disco Rοom, μετά τις 23.00

Δύο ερμηνευτές που μάλιστα για ένα διάστημα ήταν εκτός από καλλιτεχνικό ζευγάρι και ζευγάρι στη ζωή, η Σοφία Αρβανίτη και ο Μιχάλης Ρακιντζής, με ιδιαίτερη επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχών του ’90 (είχαν δώσει παρέα και μία συναυλία στο γήπεδο της Παναχαικής τότε που δεν ήταν όμως από τις καλύτερες τους) απόψε Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 μετά τις 23.00 θα βρίσκονται στην Πάτρα για μία μοναδική, νοσταλγική βραδιά γεμάτη από τα αγαπημένα τραγούδια που έχουν τραγουδήσει, στο Disco Room της οδού Αγ. Ανδρέου και Πατρέως.

Κορυφαία συνεργασία τους ήταν ο πλατινένιος δίσκος «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια», με το ομώνυμο ρυθμικό κομμάτι που έμεινε στις συνειδήσεις και την αγάπη του κόσμου σχεδόν 24 χρόνια μετά και συνεχίζει να ακούγεται το ίδιος ευχάριστα.

Άλλα πετυχημένα τραγούδια από τον ίδιο δίσκο ήταν τα "Δεν μένει εδώ", "Σαν πρώτη φορά", "Έτσι κι αλλιώς", "Κάπου κάπου" και άλλα. Το επόμενο αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μιχάλη Ρακιντζή με την Σοφία Αρβανίτη ήταν ο δίσκος "Παράφορα".

Η Σοφία Αρβανίτη που είχε εμφανιστεί στην Πάτρα και πέρυσι το Νοέμβριο, ήθελε εκτός από το ποπ τραγούδι, να πειραματιστεί στην καριέρα της σε μια νέα μόδα της εποχής του ‘90, που γινόταν όλο και πιο δημοφιλής, το νεανικό λαϊκό.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής ικανοποίησε την επιθυμία της στα τραγούδια "Φύγαμε" (ελαφρώς λαϊκή ενορχήστρωση) και "Αυτόφωρο" (με ανατολίτικα στοιχεία), πράγμα που όμως δεν έφερε την αναμενόμενη επιτυχία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή της Bonnie Tyler - Μπόνι Τάιλερ στο κομμάτι "Πεθαίνω στην ερημιά - The desert is in your heart", ένα κομμάτι με ροκ και ανατολίτικα στοιχεία, που ήταν από τους παράγοντες που έκανε το δίσκο πλατινένιο. Ακόμα ακούστηκε πολύ το κομμάτι "Μπλέχτηκα", για το οποίο γυρίστηκε βίντεο κλιπ με την Σοφία Αρβανίτη και τον Μιχάλη Ρακιντζη.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής, που αγαπά ιδιαίτερα την Πάτρα και έχει εμφανιστεί πολλές φορές εδώ (και στο Disco Room), θεωρείται ένας από τους διασημότερους συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές στην Ελλάδα, με 16 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του. Το 2002 μας είχε εκπροσωπήσει και στον πανευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με το κομμάτι «S.A.G.A.P.O.».

Ο Μιχάλης Ρακιντζής λοιπόν επιστρέφει στο αγαπημένο στέκι της οδού Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα στο Disco Room, παρέα αυτή τη φορά με την Σοφία Αρβανίτη (από τις μεγάλες της επιτυχίες είναι και το κομμάτι "Μόνη περπατώ") για μία βραδιά που αναμένεται να μας γεμίσει νοσταλγία.

Να προσθέσουμε τέλος ότι ο Μ. Ρακιντζής συμμετείχε σε ένα συλλεκτικό διπλό cd που βγήκε στις 13 Ιουλίου 2012 με τίτλο ”Who Cares” μαζί με τους Ian Gillan (Deep Purple) και Tony Iommi (Black Sabbath) που είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ροκ μουσικής σκηνής. Ο Ρακιντζής ερμηνεύει το κομμάτι “Get Away”. Στο ίδιο album παίρνουν μέρος και οι Jon Lord (Deep Purple), Jason Newsted (Metallica), Nicko Mc Brain (IronMaiden), κ.α. Με τα έσοδα από τις πωλήσεις πρόκειται να χτιστεί μουσικό Σχολείο στην Αρμενία.

Είσοδος 10 ευρώ με ποτό. Δεύτερο ποτό 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View