Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Γιατρός στη Νέα Υόρκη θετικός στον Έμπολα

Γιατρός στη Νέα Υόρκη θετικός στον Έμπολα

Πρόκειται για γιατρό που επέστρεψε πρόσφατα από τη Γουινέα, όπου υπηρετούσε με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Θετικός στον ιό Έμπολα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ένας γιατρός που, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών χωρίς Σύνορα, είχε πρόσφατα φροντίσει ασθενείς του ιού στη Γουινέα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο δρ. Κρεγκ Σπένσερ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη Νέα Υόρκη. Επιχείρησε πάντως να καθησυχάσει τους Νεοϋορκέζους λέγοντας πως είναι ασφαλείς από τον Έμπολα.

Οι τοπικές Αρχές έχουν ως τώρα ταυτοποιήσει τέσσερις ανθρώπους με τους οποίους είχε έλθει σε επαφή ο δρ. Σπένσερ μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα, στις 17 Οκτωβρίου. Τα τέσσερα άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα και παρακολουθούνται σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα του Έμπολα.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βellevue Hospital Center, με πυρετό που πλησιάζει τους 40 βαθμούς Κελσίου και ναυτία.

Σημειώνεται πάντως πως ο δρ. Σπένσερ παρακολουθούσε τακτικά τη θερμοκρασία του μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, ως μέτρο πρόληψης, και αντέδρασε άμεσα μόλις διαπίστωσε πως ήταν εμπύρετος, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο γιατρός έφτασε στη Νέα Υόρκη στις 17 Οκτωβρίου, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου JFK, και είχε περάσει από τους ειδικούς, ενισχυμένους ελέγχους που προβλέπονται για τους ταξιδιώτες από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται από το θανατηφόρο ιό.

Ο γιατρός «πέρασε από πολλαπλά επίπεδα ελέγχου και δεν είχε πυρετό ούτε άλλα συμπτώματα ασθένειας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Εν τω μεταξύ, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η κυβέρνηση του Μαλί, στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, πρόκειται για ένα κοριτσάκι δύο ετών, που πρόσφατα είχε φτάσει στα δυτικά της χώρας από τη γειτονική Γουινέα.

Το κοριτσάκι έχει τεθεί σε καραντίνα όπως επίσης και όλα τα πρόσωπα που έχουν έρθει σε επαφή με το παιδί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being