Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: «Καμπανάκι κινδύνου» για τα σκουπίδια

Ηλεία: «Καμπανάκι κινδύνου» για τα σκουπίδια

Ανεξέλεγκτη χωματερή δίπλα απο το νοσοκομείο

Καμπανάκι κινδύνου «χτυπούν» οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πύργου για την ανεξέλεγκτη χωματερή που έχει δημιουργηθεί δίπλα στο Νοσοκομείο, στον χώρο της παλιάς «Αγροτέκ» που τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται τα σκουπίδια της πόλης, που είχαν μείνει ήδη ένα μήνα στους δρόμους. Η διοίκηση του νοσοκομείου, έστειλε εκ νέου έγγραφο προς τον δήμο Πύργου, την Περιφέρεια και την ΥΠΕ, περιγράφοντας την κατάσταση και τους κινδύνους, ζητώντας άμεση λύση.

Η ατμόσφαιρα στο Νοσοκομείο Πύργου - μέσα και έξω - είναι αποπνικτική. Οι εργαζόμενοι, εκτός των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόβλημα, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την υγεία τους. Και ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο όμως, - όπως εξηγούν, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαροκόπος, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ανδρέας Βγενόπουλος - αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, η υγεία των οποίων είναι ήδη επιβαρυμένη και το ανοσοποιητικό τους αδύναμο.

Κυκλοφορούν με…μάσκες

Στους διαδρόμους, οι εργαζόμενοι κυκλοφορούν με μάσκες ενώ τα λιποθυμικά επεισόδια είναι πια καθημερινό φαινόμενο. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και στους θαλάμους, που πρέπει να μπαίνει καθαρός αέρας, τα παράθυρα μένουν ερμητικά κλειστά, καθώς, αν ένας ασθενής με αναπνευστικό πρόβλημα αναπνεύσει αυτόν τον αέρα, η κατάσταση του είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Και νέο έγγραφο χθες

Εξάλλου, την ανάγκη για την επίλυση του προβλήματος και την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τον συγκεκριμένο χώρο, έχει επισημάνει με έγγραφα - επιστολές προς τις αρμόδιες αρχές και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, Βασίλης Δημόπουλος, τόσο την προηγούμενη όσο και στην παρούσα Δημοτική Αρχή. Μάλιστα, προ ημερών, ο δήμος Πύργου, είχε δεσμευτεί για την άμεση απομάκρυνση. Κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα, αντιθέτως, οι όγκοι των σκουπιδιών μεγαλώνουν.

Έτσι χθες το μεσημέρι, εστάλη και νέο έγγραφο, προς τον Δήμο Πύργου, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προς την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας αλλά και προς την 6η ΥΠΕ, στο οποίο ο κ. Δημόπουλος, περιγράφει την κατάσταση, μιλά για τους κινδύνους που εγκυμονεί για ασθενείς και προσωπικό και ζητά άμεση λύση.


Νίκος Χαροκόπος

Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου

«Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι συνολικό και αφορά τον γενικότερο τρόπο διαχείρισης. Ωστόσο, η συγκέντρωση τους, στον χώρο δίπλα από το Νοσοκομείο, που έχει μετατραπεί σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για την εκδήλωση μολυσματικών ασθενειών για τους εργαζόμενους και κυρίως για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την υγεία τους.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και γυρίζει το χρόνο πολλές δεκαετίες πίσω και σε καταστάσεις τριτοκοσμικών χωρών. Και δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Πουθενά αλλού, σε Ευρωπαϊκή χώρα, δε συμβαίνει αυτό, παρά μόνο στην Ελλάδα.

Θα πρέπει οι πολίτες να αντιδράσουν, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους».

 

Ανδρέας Βγενόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

«Η ατμόσφαιρα στο Νοσοκομείο Πύργου είναι αποπνικτική και οι συνθήκες εργασίας - πόσο μάλλον νοσηλείας για τους ασθενείς - είναι επικίνδυνες, με τις μύγες και τα ζωύφια να έχουν «κατακλύσει» ουσιαστικά τον περιβάλλοντα χώρο. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κυκλοφορούν με μάσκες, ενώ έχουν παρατηρηθεί πολλά λιποθυμικά επεισόδια και σε εργαζόμενους αλλά και σε συνοδούς. Όσον αφορά τους ασθενείς, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και άλλους που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες. Να σημειωθεί επίσης, ότι από τη δυσοσμία «βάλλονται» περισσότερο τα ευαίσθητα τμήματα του Νοσοκομείου, όπως η Αιμοδοσία και το Τεχνητό Νεφρό, που βρίσκονται σ’ εκείνη την πλευρά του κτιρίου. Η κατάσταση είναι αφόρητη και πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν λύση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις